RWE stopt investeringen in kernenergie

RWE investeert niet langer meer in buitenlandse kernenergie. Dat heeft het Duitse energiebedrijf vandaag bekend gemaakt, bericht RTLZ.

Nadat de Duitse regering een punt zette achter kernenergie moest RWE al noodgedwongen in eigen land stoppen.

Dat besluit kwam na de kernramp in Japan die op de Tsunami en de daaropvolgende aardbeving volgde.

In Nederland bezit RWE Essent en is voor 30 procent eigenaar van de kerncentrale in Borssele. Energiebedrijf Delta heeft de andere 70 procent. Voordat de plannen voor een tweede kerncentrale in het Zeeuwse on hold werden gezet, werd RWE vaak genoemd als investeerder genoemd.

Lees ook:Delta en RWE eens over belang in 2e kerncentrale Borssele
Lees ook:Tweede kerncentrale belangrijk voor Delta
Lees ook:Verhagen zet plan nieuwe kerncentrales door
Lees ook:Er komt geen nieuwe kerncentrale in Zeeland
Lees ook:Delta stelt aanvraag bouwvergunning 2e kerncentrale uit

Eén reactie op “RWE stopt investeringen in kernenergie

  1. Peter

    Kernenergie is een goede energiebron zolang het proces goed en veilig wordt beheerst. Wanneer er problemen ontstaan met de installatie kunnen de gevolgen vernietigend zijn. Het proces is technisch gezien wel te beheersen zolang er voldoende controle wordt uitgevoerd. Maar een natuurramp heb je niet in de hand. De situatie in Japan is daar een duidelijk voorbeeld van. Nu lekt er iedere dag zwaar besmet water in de zee. Japan zoekt koortsachtig naar oplossingen . Nu kan men achteraf over de situatie in Japan conclusies trekken. De belangrijkste conclusie die ik trek is: een natuurramp heb je niet in de hand, wees daarom voorzicht met het plaatsen van kerncentrales op risicovolle plaatsen (zoals bij de zee en langs breuklijnen in de aardkorst). Ook Nederland is als lang niet helemaal vrij van risico’s. Wanneer de dijken bezwijken staat ons land ook voor een groot deel onder zeewater. De waterdruk vernietigd menig gebouw en daarmee ook een kerncentrale.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.