Categorie: "iPhone"

8 dingen die je nog niet wist over de technologie van de iPhone

De iPhone, meer dan de helft van ons heeft er een op zak. We kunnen geen dag zonder en gebruiken hem voor allerhande zaken. Van het maken van selfies, tot het bestellen van ons avondeten en het aanschaffen van een nieuwe outfit. Waar zouden we zijn zonder onze iPone? Toch blijkt dat een groot deel van de iPhone gebruikers de helft van de functies van het apparaat niet benut. Simpelweg omdat de smartphone zo veel extra features heeft, die we lang niet allemaal kennen. Daarom voor alle iPhone 6s bezitters een overzicht van de technologische features die je waarschijnlijk nog nooit hebt getest.

1. VERBERG JE SELFIES

Omdat ze bij Apple begrijpen dat je niet elke foto met iedereen, die door je foto-album gaat, wilt delen, is er de optie om sommige foto’s te verbergen. Geen paniekaanvallen meer wanneer iemand bijna richting je sexy selfie swipet dus. Hoe doe je dat? Ga naar je foto’s en houdt je vinger op de betreffende foto gedrukt. Er verschijnt dan een pop-up met kopieer & verberg. Klik op verberg en je foto wordt verplaatst naar een “verborgen” album.

2. VERWIJDERD MAAR NIET ECHT

Per ongeluk een foto in iOS 8 verwijderd? Met je iPhone 6s kun je het kiekje weer terughalen in het mapje ‘Onlangs verwijderd’.

3. FANCY NOTITIES

In iOS 8 kun je je notities extra gezellig maken door afbeeldingen toe te voegen. Tik twee keer in de app en je krijgt de optie om een foto in te voegen. Je kunt de tekst ook vet, schuin of onderstreept maken. Dit door de tekst te selecteren en op het pijltje te tikken in het zwarte balkje, dat verschijnt.

4. TERWIJL JE FILMT

Wat een uitkomst dit. Terwijl je filmt, kun je nu ook foto’s maken. Hoef je achteraf geen printscreen meer te maken van je video. Als je filmt, zie je links naast de record button een witte knop. Druk je daarop dan maak je een foto.

5. DATA SPAREN

Zuinig zijn met data en batterij is slim wanneer je onderweg bent. Daarom heeft de iPhone allerlei functies om dit verbruik bij te houden. Je kunt bijvoorbeeld per app kijken hoeveel data deze verbruikt. Is het verbruik hoog? Dan kun je die app het best alleen gebruiken als je ergens op Wi-Fi zit. Check dit via: Instellingen > Mobiel Netwerk.

6. ENERGIEZUINIG

Gaat jouw iPhone altijd razendsnel leeg en heb je geen idee waardoor dat komt? Check je batterijverbruik per app via: Instellingen > Algemeen > Gebruik > Batterij gebruik. Daar zie je een overzicht van de apps die je gebruikt. Dikke kans dat Snapchat ook jouw batterij leeg slurpt!

7.LICHT/DONKER

Met de Exposure control functie kun je foto lichter of juist donkerder maken terwijl je ze maakt. Handig, want hierdoor hoef je je foto’s achter minder te bewerken. Je gebruikt de functie als volgt: tik één keer op het scherm terwijl je een foto wilt maken en je krijgt een zonnetje te zien. Schuif dit naar boven voor een lichtere foto of naar beneden voor een donkere foto.

8. EIGEN TOETSENBORD

Op Android kon het al een tijdje, maar iPhone gebruikers kunnen het nu ook; een eigen toetsenbord kiezen. Ook toetsenborden die niet gemaakt zijn door Apple. Een aanrader is Fleksy, een toetsenbord dat met je meedenkt en weet wat je wilt gaan typen!

24K gouden iPhone 6

1837In de afgelopen jaren is Burj Al Arab wereldwijd een begrip geworden. Het, volgens eigen zeggen, enige 7-sterren hotel ter wereld is een symbool geworden voor Dubai en wil zich dan ook op alle vlakken onderscheiden. Het is dan ook logisch dat het hotel haar 15-jarig bestaan niet standaard viert met vijftien kaarsjes op een taart en slingers. In plaats van 15 kaarsen heeft De Burj Al Arab namelijk 15 gouden iPhones laten maken ter ere van haar jubileum.

De 8 populairste Android-apps van 2014

Google heeft de populairste content uit de Google Play Store van 2014 bekend gemaakt. Ze maakten onder andere de populairste apps en games bekend.

Google heeft al deze resultaten verwerkt in een mooie infographic. In deze infographic staat de populairste content van Google Play, Play Films, Play Muziek, Play Boeken en Play Kiosk.

De populairste apps van 2014:

 • Educatie: Duolingo
 • Sociaal: Facebook
 • Gezondheid: MyFitnessPal
 • Entertainment: Netfilx
 • Muziek: Pandora
 • Sport: NFL Mobile
 • Fotografie: Flipagram
 • Reizen: TripAdvisor

De populairste games van 2014:

 • Candy Crush Saga
 • Dont Tap The White Tile
 • Farm Heroes Saga
 • Subway Surfers
 • Clash of Clans

Bron: NU.nl

Wat zijn jouw favoriete apps?

Meer dan helft iPhone gebruikers wil een groter display

langere accuduur essentieel bij nieuwe iPhone

Op 9 september wordt de nieuwe iPhone naar verwachting aangekondigd. Steeds meer specificaties lijken uit te lekken via diverse bronnen. Maar waar is de iPhone liefhebber nou daadwerkelijk naar op zoek? Studentmobiel.nl, één van grootste online telecomshops van Nederland, deed onderzoek naar de wensen van hun iPhone gebruikers.

Groter formaat

Al jaren staat de omvang van de iPhone ter discussie. Ook wijlen Steve Jobs sprak zich hierover uit met de nodige emotie. Het uitgangspunt was dat het scherm bediend kan worden met één hand. Met de huidige generatie smartphones gaat dit steeds moeizamer en wordt een imposanter toestel steeds vaker waargenomen. Ook de iPhone-fanatic lijkt hier aan toe te geven blijkt uit de enquête. Maarliefst 55% van de respondenten geeft aan behoefte te hebben aan een groter scherm waarbij 45% op zoek is naar een 4.7-inch iPhone en 7% naar een phablet formaat van 5.5-inch.

Accuduur belangrijkste kenmerk

Als belangrijkste kenmerk werd onder de Apple-gebruikers een langere accuduur het meest gewaardeerd. Maarliefst 92% van de respondenten ziet dit als zeer belangrijk. Een betere (front)cam en Near Field Communication(NFC) compatibiliteit komen op de tweede en derde plaats. Deze laatste technologie zal het in de toekomst mogelijk maken om transacties via de smartphone te laten verlopen .

iPhone achterban blijft enorm trouw

Dat Apple een sterk merk is, was bekend. Dit werd extra benadrukt in het onderzoek van de webshop. Zo geeft 86% van de respondenten aan weer voor een iPhone te kiezen bij zijn volgende telefoon. Slechts een kleine 2% liet weten over te stappen naar een ander merk. De overige respondenten zegt er nog niet over uit te zijn. Van de twijfelaars kiest bijna 70% voor een groter display.

iPhone 6 infographic

Apple richt zich met iPhone 5s op gezondheid

#4iphone5s

Apps om daarmee je sportieve prestaties of gezondheid in kaart te kunnen brengen zijn niet nieuw. Als je echter meer dan één app voor dergelijke toepassingen gebruikt weet je hoe lastig het is om een totaaloverzicht van je vorderingen te kunnen krijgen. Apple introduceert daarom als onderdeel van iOS 8 een speciale Health app die dergelijke koppelingen wel kan maken en tevens gegevens uit kan wisselen met fitness tools die door derden zijn geproduceerd. 

iPhone 5s vergeleken met LG G2 en G3

Eindelijk is het tijd om de LG G2 en G3 te gaan vergelijken met de iPhone 5s. We houden rekening met de technische details, maar zeker ook met het gebruikersgemak.
#2iphone5s
De LG G2 en G3 zijn qua afmetingen niet zo verschillend van elkaar, terwijl de iPhone 5s wat kleiner is. Het voordeel van de LG G3 is het 5,5 inch display waarmee je zeer makkelijk gebruik kunt maken van het web en andere media. Terwijl de iPhone 5s meer de pocketversie is met een 4 inch scherm. Handig op te bergen en in je broekzak mee te nemen.