Categorie: "3D"

Meer en meer toepassingen voor 3D printers

3dprintenIn tegenstelling tot een gewone printer die tekst op een tweedimensionaal blad papier drukt, kan een 3D printer driedimensionale voorwerpen laag na laag opbouwen. De 3D printer gebruikt daarvoor digitale bouwtekeningen die zijn opgeslagen in een computer. Oorspronkelijk werden 3D printers vooral ingezet om snel prototypes van voorwerpen te produceren voor ingenieurs en ontwerpers. Tegenwoordig past men 3D printers zowel in de industrie als voor thuisgebruik toe.

Internationale prijs voor 3D-geprinte jurk (video)

3D-printen jurk fashion TechnologieBlogXYZ Workshop heeft de Singapore International Fashion 3D Printing Competition gewonnen. Het team van Australische architecten eindigde als eerste met de ‘Inbloom Dress’.

De door Singapore NTU georgansieerde competitie had 3D-printing als thema.

De deelnemers moesten een jurk ontwerpen waarvan het ontwerp op water was geinspireerd.

Hiermee wilde NTU de kracht van een duurzame aarde benadrukken.

Wereldprimeur: metalen vuurwapen in 3D printen (video)

3D-printen-metalen-pistool-vuurwapen-TechnologieBlogNadat er eerder dit jaar tumult onstond over het 3D printen van een vuurwapen, kunnen nu ook 3D metalen onderdelen van een pistool worden geprint.

Het vuurwapen schiet zo’n vijftig schoten af. Dat is veel meer dan ‘The Liberator’, de kunststof versie.

Solid Concepts heeft met Direct Metal Laser Sintering (DMLS) de onderdelen nagemaakt van een Browning 1911. Bij DMLS wordt met lasers metaalpoeder aan elkaar gesmolten.

Het bedrijf wilde daarmee aantonen dat DMLS-onderdelen stevig en accuraat genoeg zijn voor real world-toepassingen.

De DMLS-delen kunnen alleen met een peperdure industriële printer worden gemaakt waardoor niet iedereen thuis makkelijk een vuurwapen kan printen.