Categorie: "Elektronica"

Musthave: de nieuwe Samsung Galaxy

Op zoek naar een nieuwe smartphone? Stop die zoektocht maar meteen, want de Samsung Galaxy is de absolute musthave onder de smartphones. Maar wat is er dan zo bijzonder aan de telefoon? Welnu, Samsung zelf geeft het al aan: het toestel heeft enkele revolutionaire ontwikkelingen doorgemaakt. De Samsung heeft zowel voor de Galaxy S7 en de Galaxy S7 edge heel goed naar zijn gebruikers geluisterd. Vorm en functie zijn samengevoegd en nieuwe features zijn geïntroduceerd, waar we straks niet meer zonder kunnen.

Een hoverboard met bluetooth?

hoverboardJe ziet ze steeds vaker in het straatbeeld: hoverboards. Onder kinderen en jongeren, maar ook steeds meer onder volwassenen is het een populaire nieuwe manier om jezelf voort te bewegen. Maar wat is een hoverboard nu precies en zijn ze er zelfs met bluetooth?

De grootste verschillen tussen Android en iOS

Wordt het Android of iOS, iPhone 6s of Samsung Galaxy S7 dat is de grote vraag bij de aanschaf van een nieuw telefoontoestel. Twee totaal verschillende besturingssystemen met beide veel aanhangers. De één is niet beter dan de ander. Welk systeem je kiest, heeft puur te maken met je persoonlijke voorkeur. Om je keuze te vergemakkelijken hieronder vier belangrijke verschillen tussen Android en iOS op een rij.

Hoe werken powerbanks?

13855Tegenwoordig zijn er ontzettend veel mensen die een smartphone dagelijks gebruiken. Ze zijn immers ook erg handig. Even snel online wat opzoeken, de hele dag in contact blijven met mensen en iedereen altijd op de hoogte kunnen houden van wat er gebeurt. Daarvoor gebruiken we vele verschillende applicaties, waaronder Whatsapp, Facebook en Snapchat. Op deze manier hoeft niemand meer iets te missen van jouw leven, en jij niets meer van iemand anders leven. Echter zal een telefoon na een tijdje ook een lege batterij hebben, en dat wil je voorkomen. Het is niet prettig om niet bereikbaar te zijn, want je weet nooit wat er kan gebeuren. Wil je ervoor zorgen dat je dit probleem nooit meer hebt? Dan is een powerbank een aanrader.

Wat kunnen we verwachten van de nieuwe galaxy s7 edge?

10702Het nieuwe pareltje van Samsung is nog maar net uit en nu al lijkt het erop dat de Galaxy 7 Edge de sensatie van 2016 gaat worden wanneer het gaat om Android telefoons. Maar wat kunnen we nu eigenlijk precies van dit nieuwe vlaggenschip verwachten? En wat zijn dan de grote verschillen met de ‘gewone’ Galaxy S7? We vertellen het in dit artikel.

De voor- en nadelen van een sim-only

Wat doe je met een telefoon die nog prima werkt, maar waarvan het abonnement is afgelopen? Ga je hem verkopen? Óf houd je hem en sluit je een sim-only abonnement af? Lastige keuze. En daarom heb ik een paar voor- en nadelen opgesteld voor het afsluiten van een sim-only.

Met een SIM Only sluit je alleen je bel- en internetbundel af. Een sim-only staat helemaal los van je telefoon.

Smartphones en tablets sneuvelen vaak tijdens feestdagen

8087Vakanties zijn voor vele mensen iets waar maandenlang naar uitgekeken wordt. Na de zomervakantie is de kerstvakantie misschien wel de meest populaire vakantie. Dat komt natuurlijk in de eerste plaats door de feestdagen en de gezelligheid die er vaak in deze periode van het jaar heerst. Er gebeuren echter ook vervelende dingen tijdens de feestdagen. Zo blijkt uit een recent onderzoek dat bijna de helft van de beschadigingen aan mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets, ontstaat in de verschillende vakanties. Hoe komt dit eigenlijk? En wat is de ideale oplossing?

De laatste geruchten rondom grote mobiele merken

logosDe geruchtenmachine rond elk groot mobile merk wordt flink op gang gehouden. En het werkt: er wordt veel over nieuwe ontwikkelingen gepraat en het maakt mensen nieuwsgierig. Iedereen wil weten of het nieuws klopt. Stel dat alle geruchten juist zijn, wat kunnen we dan verwachten van grote merken als Apple, Samsung en LG?

Elektrische auto van Apple 

Apple is natuurlijk grootmeester op het gebied van smartphones, tablets en laptops. Kort geleden kwam het met een nieuwe versie van de populaire iPhone: de 6s en de 6s Plus. De iPhone 6s lijkt voorverkooprecords te gaan breken. Dat succes moeten we doortrekken in de autosector, moeten ze bij Apple gedacht hebben. Het gerucht dat ze met een iCar komen wordt steeds hardnekkiger. Bronnen wisten Wall Street Journal te vertellen dat de deels zelfrijdende auto in 2019 op de markt wordt gebracht. Dit blijkt uit het feit dat Apple van plan is om het team van Project Titan, dat nu uit 600 slimme engineers en grote namen uit de auto-industrie bestaat, te verdrievoudigen naar 1800 man. Project Titan zou de codenaam zijn voor de ontwikkeling van de iCar. Of de eigenzinnigheid en het innovatievermogen van Apple ook in deze branche zal scoren, valt nog te bezien. De concurrentie is in ieder geval moordend: ook Google, Volvo, Mercedes en Tesla mengen zich in de strijd om de eerste zelfrijdende auto voor consumenten.

Canon C100 MK II

Canon C100 MK II

Canon kwam voor een ruime tijd geleden met de eerste C100. Een top videocamera voor de professional met een Super 35mm sensor, ingebouwde XLR-aansluiting en de toen unieke mogelijkheid om middels HDMI Clean Out 10-bit video in Full HD van uitzonderlijke kwaliteit op te slaan op een externe recorder.

Welk SSD pakket past het beste bij jouw website hosting?

Sinds de invoering van SSD hosting een aantal jaar geleden is men zich langzaam gaan beseffen dat deze vorm van webhosting vele voordelen biedt ten opzichte van de traditionele webhosting.

In dit artikel wil ik dan ook niet meer focussen op de wel of geen SSD discussie, maar meer ingaan op de verschillende SSD pakketten die beschikbaar zijn en welk SSD pakket je als online ondernemer het beste kan kiezen.

Gratis Windows 10 voor gebruikers van Windows 7 en 8.1

Tech-Preview_Start-menu

Bron: Microsoft

Door Windows 10 gratis aan te bieden hoopt het bedrijf alle gebruikers naar hetzelfde platform te brengen. Hierdoor wordt het besturingssysteem voor ontwikkelaars interessanter. De upgrade is gratis voor iedereen die binnen een jaar overstapt.

Windows brengt met het nieuwe besturingssysteem het startmenu weer terug. Veel gebruikers van 8.1 miste deze functie.

Testen

Op dit moment wordt Windows 10 door 1,7 miljoen mensen getest. Zowel op de desktop als op de smartphone.

Verwacht wordt dat ook de desktopversie een stembesturingsprogramma krijgt. Voor de smartphone zal het mogelijk worden om een achtergrondafbeelding in te stellen.

Internetbrowser

Met Windows 10 wordt ook de nieuwe internetbrowser geïntroduceerd, die nu nog de naam Spartan heet. De browser maakt het onder andere mogelijk om websites van commentaar te voorzien en een leesmodus. Bij de leesmodus wordt de tekst zonder opmaak laten zien, zodat de tekst beter te lezen is.

Zit jij al te wachten op Windows 10?

Bron: NU.nl

Eerste Samsung Tizen-smartphone na drie jaar

Foto: Samsung

Foto: Samsung

Na drie jaar vertraging heeft Samsung eindelijk zijn eerste Tizen-smartphone in India op de markt gebracht. Woensdag is de Samsung Z1 in de verkoop gegaan.

Dit heeft Samsung vanochtend bekendgemaakt.

Sinds 2012 wordt er al aan de Tizen-smartphone gewerkt. Jaar na jaar werd de lancering uitgesteld. Onder andere in Rusland werd er een officiële aankondiging gedaan maar de smartphone kwam daar nooit op de markt, verteld NU.nl.

Specificaties

De Z1 is vanaf vandaag te koop in India voor 5.700 Indiase roepie, dat is zo’n € 78,-. Verder heeft de telefoon:

  • 4-inch scherm
  • 800 x 480 pixels
  • 1,2 GHz dual core-processor
  • 768 MB werkgeheugen
  • 4 GB opslagcapaciteit
  • 3,1 megapixel camera

Tizen

Tizen is een besturingssysteem dat mede door Samsung is ontwikkeld. Met dit besturingssysteem wil Samsung een eigen alternatief bieden aan Android. De andere toestellen van Samsung zullen gewoon op Android blijven draaien.

Hema + Itunes is super aanbieding!

Na de verkoop van smartphones en tablets onder eigen label, stunt HEMA nu met iTunes. Vrijdag 21 november start een top-up actie: 20% extra iTunes-tegoed. De actie loopt tot 30 november 2014 en geldt voor alle digitale codes.

Sinterklaascadeau 
De Nederlandse winkelketen die onlangs nog werd uitgeroepen tot ‘meest onmisbare merk’ , stunt vanaf vrijdag 21 november met extra iTunes-tegoeden. Bij aankoop van 25 euro iTunes-tegoed ontvangt de klant 5 euro extra, 50 euro iTunes-tegoed levert 10 euro extra op en bij aankoop van 100 euro iTunes-tegoed krijg je 20 euro extra. “Dit leek ons een mooi Sinterklaascadeautje voor onze klanten”, zegt Steven McAllister, verantwoordelijk voor nieuwe diensten binnen HEMA.

Sim Only in het buitenland

13Ga je op vakantie, dan wil je natuurlijk wel het thuisfront op de hoogte stellen van je avonturen. Of je nu gaat berg beklimmen of een toffe strandvakantie houdt met je vrienden, je wilt de thuisblijvers wel kunnen bellen, What’s Appen, twitteren of via Facebook op de hoogte houden. Maar andersom kan natuurlijk ook, dat je graag contact wilt houden met je vrienden in het buitenland. Beiden kan ook gewoon met je Sim Only abonnement, mits je natuurlijk een Europese dekking hebt.