Delta stelt aanvraag bouwvergunning 2e kerncentrale uit

Delta heeft nog geen partner kunnen vinden om de bouw te financieren van de tweede kerncentrale in Borssele. Daarom stelt het energiebedrijf de aanvraag voor de bouwvergunning met een half jaar uit. Dit meldt de NOS.

Volgens een woordvoerder vindt de directie van Delta dat er te veel onzekerheid is over het investeringsklimaat rond het project.

Daardoor is het moeilijk om partners te vinden die willen investeren in een nieuwe kerncentrale. Het gaat dan  energiebedrijven als het Franse EDF en het Duitse RWE. Delta kan een kerncentrale niet volledig zelf financieren.

Daarom wil het bedrijf meer zekerheid van de overheid. Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken blijft erbij dat het aan Delta is om te beslissen over investeringen, meldt NU.nl Hij zal er geen geld in steken.

Morgen staat er een debat gepland dat Provinciale Staten van Zeeland zouden houden over de kwestie. Het is nog onduidelijk of dit debat doorgaat, bericht BNR Nieuwsradio.

De aanvraag voor een bouwvergunning kost een slordige 100 miljoen euro. Delta wil nu juni 2012 de aandeelhouders voorstellen dat geld vrij te maken.

Hoe duurzaam is uw bedrijf?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

 

 

 

Lees ook:Er komt voorlopig geen 2e kerncentrale in Borssele
Lees ook:Er komt geen nieuwe kerncentrale in Zeeland
Lees ook:Tweede kerncentrale komt er niet zonder overheidsgeld
Lees ook:Delta en RWE eens over belang in 2e kerncentrale Borssele
Lees ook:Delta gaat voor kerncentrale en getijdencentrale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.