Categorie: "Nanotechnologie"

Nanotechnologie houdt smartphone droog (video)

Een stootje kan de gemiddelde smartphone wel hebben, zeker omdat het meeste glas van het keiharde Gorilla-glas is gemaakt. Anders wordt het wanneer je Blackberry, iPhone of Samsung met water in aanraking komt. Tenzij je een speciale waterbeschermende hoes hebt, kun het het doorgaans wel vergeten. Met NeverWet komt daar verandering in. De silicone spray maakt een smartphone zowel waterbestendig als waterafstotend.

Ieni mini kerstkaart

Kleiner kan het niet. Deze ieni mini kerstkaart. De piepkleine kerstwens kan 8000 keer in een postzegel en is zo klein is dat dit formaat makkelijk een half miljoen keer in een gemiddeld kerstkaart past.

Prins Willem-Alexander opent NanoLab

Prins W-A opent NanoLabHet lijkt één tint rood, maar het zijn zes verschillende kleurschakeringen. Een architectonisch ‘grapje’ van de creatieve bedenkers van het NanoLab van de Universiteit Twente dat door Prins Willem-Alexander is geopend. De ‘verspringende’ kleuren rood van het nieuwe gebouw visualiseren het werk van de onderzoekers binnen: ze ontdekken meer detail naarmate ze verder inzoomen.