Categorie: "Smartphone"

Musthave: de nieuwe Samsung Galaxy

Op zoek naar een nieuwe smartphone? Stop die zoektocht maar meteen, want de Samsung Galaxy is de absolute musthave onder de smartphones. Maar wat is er dan zo bijzonder aan de telefoon? Welnu, Samsung zelf geeft het al aan: het toestel heeft enkele revolutionaire ontwikkelingen doorgemaakt. De Samsung heeft zowel voor de Galaxy S7 en de Galaxy S7 edge heel goed naar zijn gebruikers geluisterd. Vorm en functie zijn samengevoegd en nieuwe features zijn geïntroduceerd, waar we straks niet meer zonder kunnen.

Wat kunnen we verwachten van de nieuwe galaxy s7 edge?

10702Het nieuwe pareltje van Samsung is nog maar net uit en nu al lijkt het erop dat de Galaxy 7 Edge de sensatie van 2016 gaat worden wanneer het gaat om Android telefoons. Maar wat kunnen we nu eigenlijk precies van dit nieuwe vlaggenschip verwachten? En wat zijn dan de grote verschillen met de ‘gewone’ Galaxy S7? We vertellen het in dit artikel.

De voor- en nadelen van een sim-only

Wat doe je met een telefoon die nog prima werkt, maar waarvan het abonnement is afgelopen? Ga je hem verkopen? Óf houd je hem en sluit je een sim-only abonnement af? Lastige keuze. En daarom heb ik een paar voor- en nadelen opgesteld voor het afsluiten van een sim-only.

Met een SIM Only sluit je alleen je bel- en internetbundel af. Een sim-only staat helemaal los van je telefoon.

De laatste geruchten rondom grote mobiele merken

logosDe geruchtenmachine rond elk groot mobile merk wordt flink op gang gehouden. En het werkt: er wordt veel over nieuwe ontwikkelingen gepraat en het maakt mensen nieuwsgierig. Iedereen wil weten of het nieuws klopt. Stel dat alle geruchten juist zijn, wat kunnen we dan verwachten van grote merken als Apple, Samsung en LG?

Elektrische auto van Apple 

Apple is natuurlijk grootmeester op het gebied van smartphones, tablets en laptops. Kort geleden kwam het met een nieuwe versie van de populaire iPhone: de 6s en de 6s Plus. De iPhone 6s lijkt voorverkooprecords te gaan breken. Dat succes moeten we doortrekken in de autosector, moeten ze bij Apple gedacht hebben. Het gerucht dat ze met een iCar komen wordt steeds hardnekkiger. Bronnen wisten Wall Street Journal te vertellen dat de deels zelfrijdende auto in 2019 op de markt wordt gebracht. Dit blijkt uit het feit dat Apple van plan is om het team van Project Titan, dat nu uit 600 slimme engineers en grote namen uit de auto-industrie bestaat, te verdrievoudigen naar 1800 man. Project Titan zou de codenaam zijn voor de ontwikkeling van de iCar. Of de eigenzinnigheid en het innovatievermogen van Apple ook in deze branche zal scoren, valt nog te bezien. De concurrentie is in ieder geval moordend: ook Google, Volvo, Mercedes en Tesla mengen zich in de strijd om de eerste zelfrijdende auto voor consumenten.

Eerste Samsung Tizen-smartphone na drie jaar

Foto: Samsung

Foto: Samsung

Na drie jaar vertraging heeft Samsung eindelijk zijn eerste Tizen-smartphone in India op de markt gebracht. Woensdag is de Samsung Z1 in de verkoop gegaan.

Dit heeft Samsung vanochtend bekendgemaakt.

Sinds 2012 wordt er al aan de Tizen-smartphone gewerkt. Jaar na jaar werd de lancering uitgesteld. Onder andere in Rusland werd er een officiële aankondiging gedaan maar de smartphone kwam daar nooit op de markt, verteld NU.nl.

Specificaties

De Z1 is vanaf vandaag te koop in India voor 5.700 Indiase roepie, dat is zo’n € 78,-. Verder heeft de telefoon:

  • 4-inch scherm
  • 800 x 480 pixels
  • 1,2 GHz dual core-processor
  • 768 MB werkgeheugen
  • 4 GB opslagcapaciteit
  • 3,1 megapixel camera

Tizen

Tizen is een besturingssysteem dat mede door Samsung is ontwikkeld. Met dit besturingssysteem wil Samsung een eigen alternatief bieden aan Android. De andere toestellen van Samsung zullen gewoon op Android blijven draaien.

Galaxy S4, gewoon of active kiezen?

12 Galaxy s4 en s4 activeMet zoveel verschillende smartphones op de markt kan het erg lastig zijn om tot een goede keuze te komen. Daarnaast zijn er ook allerlei varianten van bepaalde telefoons verkrijgbaar, wat de keuze nog een stuk ingewikkelder maakt. Wij gaan nu de verschillen tussen de Samsung Galaxy S4 Active en de gewone Samsung Galaxy S4 bekijken. De eerst genoemde telefoon is de nieuwste variant in de Galaxy S4 serie.

Het eerste kenmerk dat ons opvalt is dat de Samsung Galaxy S4 active, in tegenstelling tot zijn voorgangers, waterbestendig is. Een mooie eigenschap voor mensen die ervaring hebben met een smartphone in het water laten vallen. Qua batterij en processor is er geen verschil tussen beide toestellen. Ze beschikken allebei over een 2600 mAh accu en een krachtige 1,9GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 600-processor met 2GB RAM.

Sim Only verlengen

11 sim only verlengenNaast een abonnement inclusief toestel heb je ook de keuze om een Sim Only abonnement af te sluiten. Bij een Sim Only abonnement betaal je geen kosten voor het toestel, je ontvangt een simkaart en betaalt alleen voor de bundel die je uitkiest. Doordat de kosten van het toestel niet bij het abonnement zijn inbegrepen, zullen de abonnementskosten een stuk lager uitvallen.

Wanneer je een Sim Only abonnement hebt afgesloten, ontvang je thuis jouw nieuwe simkaart. De simkaart is essentieel voor het gebruiken van een telefoon. Op deze kaart staan jouw telefoonnummer, pincode, opslag van telefoonnummers et cetera.

Samsung vervangt batterijen in Israël

Goede zaak van Smartphone fabrikant Samsung om de opgezwollen en verbrandde batterijen van de Samsung Galaxy S4 te vervangen in Israël, met of zonder garantiebewijs. Vanaf vorig jaar oktober is het bedrijf Samsung begonnen met het aanbieden van de gratis vervanging van batterijen. De schade die ontstaan is bij de Samsung Galaxy S4 modellen wordt veroorzaakt door het gebruik van de verkeerde batterijen. 

Front speakers Xperia Z2 en M8 vergeleken

5-xperiaz2

Het is bij smart phones niet echt gebruikelijk dat luidsprekertjes zich bevinden aan de zijde waar ook het touch screen te vinden is. Fabrikant HTC was vorig jaar de eerste die daarop een uitzondering maakte middels de One (M8). Sony lijkt hierdoor geïnspireerd te zijn geraakt, want ook de Xperia Z2 blijkt over speakertjes aan de schermzijde te beschikken. Vanzelfsprekend zette HTC de door haar in gang gezette trend voort in de One (M8).