Categorie: "JSF"

Japan stapt in JSF

Japan gaat over tot de aanschaf van de JSF en koopt van Lockheed Martin 42 toestellen. Dit heeft de minister  van Defensie Yasuo Ichikawa bekend gemaakt.

VS kopen ‘maar’ 32 JSF’s

De deskundigen zijn het er niet over eens. Hoe de gisteren gepubliceerde cijfers in de Verenigde Staten over de voortgang van de JSF nu uitgelegd moeten worden. Het defensiebudget blijkt dit jaar slechts toereikend voor de aankoop van 32 toestellen: zeven voor de US Navy, zes voor de US Marine Corps en 19 voor de US Air Force. Dit schrijft JSF Nieuws.

Kamer na spoeddebat JSF met lege handen

Veel nieuws was er gisteren niet onder de zon. Tijdens het door Groenlinks aangevraagde spoeddebat over de JSF. Daar waar de Tweede Kamer in de veronderstelling verkeerd dat minister Hillen van Defensie nog met aanvullende informatie zou komen over de beoogd opvolger van de F16, bleef de bewindsman verwijzen naar de ettelijke 1.000-den vragen die al waren beantwoord. Dat zou volgens hem genoeg informatie moeten opleveren.

Vandaag spoeddebat JSF

Er is weer volop JSF-nieuws. Eind vorige week werd in de Verenigde Staten bekend dat het ontwikkeltraject wordt verlengd tot eind 2016. De testfase waarvoor Nederland in 2009 een toestel aanschafte zou dan pas eind 2016 kunnen starten.