Categorie: "China"

Half miljard Chinezen online

Van de in totaal 1,3 miljard Chinezen zitten er 513 miljoen op internet. Dat is 12,2 procent meer dan vorig jaar. Daarmee heeft China de grootste internetpopulatie ter wereld. Dit blijkt uit cijfers van het China Internet Network Information Centre (CNNIC), meldt RTLZ Z.

Oplossing voor tekorten door aardbeving Japan

Met een omzet groei van bijna 150 procent is de markt voor machines die chips produceren weer terug op het niveau van voor de crisis. In 2010 ging er voor 39,5 miljard dollar aan halfgeleidermachines over de toonbank. Dat is 148 procent meer dan in 2009. Koplopers zijn China en Zuid-Korea met een groei van bijna 300 procent en ruim 200 procent.

Chinese orders voor Boeing

Tijdens het recente bezoek aan Amerika heeft de Chinese president Ju Hintao hij met president Obama voor miljarden aan contracten ondertekend. Daaronder ook de bevestiging van de bestelling aan Boeing voor 200 vliegtuigen aan verschillende Chinese luchtvaartmaatschappijen.

Even geen Hosanna-verhalen voor Apple

Wij van het TechnologieBlog hadden er al wat eerder over gelezen, maar konden het nauwelijks geloven. Bovendien kwamen we niet verder dan één bron die het meldde. En met het aloude journalistieke principe ‘één bron is geen bron’, hebben het er daarom maar bij gelaten . Maar nu de chique zakenkrant The Financial Times er ook mee komt, is dat voor de redactie genoeg reden om er melding van te maken.