De laatste geruchten rondom grote mobiele merken

logosDe geruchtenmachine rond elk groot mobile merk wordt flink op gang gehouden. En het werkt: er wordt veel over nieuwe ontwikkelingen gepraat en het maakt mensen nieuwsgierig. Iedereen wil weten of het nieuws klopt. Stel dat alle geruchten juist zijn, wat kunnen we dan verwachten van grote merken als Apple, Samsung en LG?

Elektrische auto van Apple 

Apple is natuurlijk grootmeester op het gebied van smartphones, tablets en laptops. Kort geleden kwam het met een nieuwe versie van de populaire iPhone: de 6s en de 6s Plus. De iPhone 6s lijkt voorverkooprecords te gaan breken. Dat succes moeten we doortrekken in de autosector, moeten ze bij Apple gedacht hebben. Het gerucht dat ze met een iCar komen wordt steeds hardnekkiger. Bronnen wisten Wall Street Journal te vertellen dat de deels zelfrijdende auto in 2019 op de markt wordt gebracht. Dit blijkt uit het feit dat Apple van plan is om het team van Project Titan, dat nu uit 600 slimme engineers en grote namen uit de auto-industrie bestaat, te verdrievoudigen naar 1800 man. Project Titan zou de codenaam zijn voor de ontwikkeling van de iCar. Of de eigenzinnigheid en het innovatievermogen van Apple ook in deze branche zal scoren, valt nog te bezien. De concurrentie is in ieder geval moordend: ook Google, Volvo, Mercedes en Tesla mengen zich in de strijd om de eerste zelfrijdende auto voor consumenten.

Opvouwbare schermen van Samsung

Samsung plaagt haar fans graag. Tijdens grote evenementen teasen ze met korte beelden van nieuwe telefoons, tablets en allerlei prototypes. Op de laatste IFA-beurs stond daar iets bijzonders tussen: een vouwbaar display. Volgens een bron uit China werkt Samsung momenteel aan een opvouwbare smartphone onder de codenaam Project Valley. Daarvoor voeren zij momenteel tests uit met 2 verschillende chips: een Qualcomm Snapdragon 620 SoC en de nog sterkere Snapdragon 820. In maart riep een werknemer van Samsung Display nog: “In 2016 wordt de commercialisering van opvouwbare smartphones mogelijk gemaakt.” Betekent dit dat de eerste versie volgend jaar in de verkoop gaat?

Phablet met extra schermpje van LG

Een uitgelekte LG roadmap voor 2017 onthulde dat ook dit bedrijf werkt aan opvouwbare en oprolbare modellen. Maar de teaser die ze onlangs verstuurden bevestigt misschien een ander gerucht. LG zou namelijk bezig zijn met de V10 phablet. Deze hybride van een smartphone en tablet komt met een tweede schermpje aan de bovenkant van het primaire scherm. De vijftien seconden durende teaser speelt in op de verhalen, maar blijft aardig suggestief. Je krijgt slechts lijnen van de vorm van het toestel te zien en de suggestie van twee camera’s naast elkaar wordt gewekt. Dat laatste betekent wellicht dat je straks 3D-foto’s kunt maken. Wat precies het idee is achter een phablet met twee schermen wordt 1 oktober duidelijk. Dan is het volgende grootse LG evenement.

Lees ook:Samsung werkt aan smartphone met scherm tot aan rand
Lees ook:12,9 inch iPad krijgt UHD-scherm
Lees ook:Europese lancering Samsung Galaxy S4 met Snapdragon 800 processor
Lees ook:Mijlpaal voor zelfrijdende auto Google
Lees ook:De snoertjes kunnen de vuilnisbak in

2 reacties op “De laatste geruchten rondom grote mobiele merken

 1. Telefoon

  Ik heb onlangs de Samsung Galaxy S6 Edge aangeschaft, een zeer hip toestel met gebogen randen. Aanvankelijk heb ik zitten twijfelen tussen de ‘gewone’ S6 en de S6 Edge, maar uiteindelijk toch besloten voor de laatst genoemde te gaan. Alhoewel ik het een te gek toestel vind, kan ik wel zeggen dat ik een dergelijke meerprijs die ik ervoor heb moeten betalen toch wel wat aan de grove kant vind. Qua specificaties zijn de toestellen immers gelijk, dus ik zou altijd aanraden voor de ‘gewone’ S6 te kiezen in dat geval.

  Qua prestaties is het toestel uitmuntend. Ik heb nog nooit zo’n enorm snelle telefoon gehad en dan heb ik het niet alleen over het gebruik, maar ook over het opladen, want dit is in iets meer dan een uur al voor elkaar. Zoek je een mobiele telefoon met fenomenale prestaties? Dan kan ik de Galaxy S6 aanraden, alhoewel ik dus zelf de Galaxy S6 Edge heb aangeschaft.

    /  
 2. sara

  he,
  Wat valt er nog te vernieuwen aan smartphones? Natuurlijk, processors kunnen altijd sneller, camera’s kunnen altijd beter en schermen kunnen altijd scherper. Allemaal zeer welkom, maar het blijft simpelweg verbetering van bestaande functionaliteit. Het is tegenwoordig verdraaid moeilijk om echt met iets nieuws te komen. De vingerafdrukscanner was een nieuwe ontwikkeling, maar ook die begint nu gemeengoed te worden.Apple doet dit jaar bij zijn iPhone 6s en 6s Plus een poging met 3D Touch. Dankzij extra sensors in de schermen van deze nieuwe iPhones zijn deze toestellen niet alleen in staat te herkennen wáár op het scherm gedrukt wordt, maar ook hoe hard. Dat maakt nieuwe vormen van bediening mogelijk. Volgens Apple gaat het om de grootste vernieuwing op touchscreengebied sinds de introductie van multitouch.
  Naast die vernieuwing, kennen de nieuwe iPhones natuurlijk de nodige verbeteringen. Zo heeft Apple een snellere soc in elkaar gesleuteld, is de hoeveelheid werkgeheugen verdubbeld en is de resolutie van de camera met de helft opgekrikt.

  mvg sara

  http://www.iphonerepairs.nl

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.