Categorie: "Domotica"

Android krijgt domotica-toepassing (video)

Met de volgende grote release, 4.0 ‘Ice Cream Sandwich’, van Android kunnen allerlei huishoudelijke apparaten worden aangestuurd. Dat hebben Google en partners laten weten. De domotica-toepassingen vallen onder het project Android@Home dat zich onder meer richt op de bediening van de thermostaat, oven, stereo of het licht. Hiervoor komt een speciale Accessory Development Kit (ADK) beschikbaar, meldt Webwereld.

iPad wordt spil in huis – filmpje

Nog even en de Apple iPad is niet uit ons huis weg te denken. Het openen van de gordijnen, het licht aandoen of de oven voorprogrammeren. Dat en veel meer kan er al. Tijdens Integrated Systems Europe die van de week in de Amsterdamse RAI plaatsvond, werden er talloze domotica-toepassingen gepresenteerd. De beurs gemist? Geen nood, het filmpje doet verslag.

Hersenen doen licht aan

BadmutsHet klinkt erg futuristisch, maar lijkt toch binnen handbereik te liggen. Het bedienen van het licht, de deur of huishoudelijke apparaten zonder dat we onze handen gebruiken. In het Leeuwarden doet thuiszorg Het Friese Land al een proef met besturing met hersengolven.