Categorie: "Slimme auto’s"

Google zoekt: partners om zelfrijdende auto mee te maken

zelfrijdende-prototype-google

Bron: Dutchcowboys.nl

Google wil binnen vijf jaar een zelfrijdende auto op de markt brengen en daarom zoeken ze autofabrikanten die daarbij kunnen helpen. Het bedrijf is namelijk niet van plan om de auto zelf te ontwikkelen.

“We willen zelf geen autofabrikant worden. We praten met en zoeken naar parners,” zegt Chris Urmson tegen Wall Street Journal. ”Er zijn een hoop geweldige bedrijven, rond Detroit en ook buiten Amerika, die weten hoe ze auto’s moeten maken. Het zou gek zijn als we hun expertise zouden proberen na te doen”, aldus Urmson.

De exacte invulling van de samenwerking staat nog niet vast. ”We onderzoeken het businessmodel nog. We weten nog niet wat de juiste verhouding is.”

Prototype

Eerder dit jaar kwam Google met een prototype. In de zelfrijdende auto konden twee mensen zitten. Er zat geen stuur, rem- en gaspedaal in. De auto had alleen een start- en stopknop en een scherm waarop de passagiers de route konden zien. Ook had de auto geen spiegels, radio en achterbank.

In de tussentijd heeft Google dit prototype al drie keer verbeterd. Volgend jaar willen ze met het nieuwe prototype de weg op.

Uitdagingen

De grootste uitdagingen liggen niet bij de hardware maar bij de software, volgens Urmson. Hij zegt namelijk dat de laserradartechnologie ervoor zorgt dat de auto alles kan zien wat er om hem heen gebeurd, zonder dat het te duur wordt.

Google werkt sinds 2009 aan zelfrijdende auto’s. Tot nu toe hebben er geen ongelukken plaatsgevonden.

Bekijk hier het filmpje van de testrit van Google’s zelfrijdende auto.

Zou jij durven in te stappen in een auto zonder stuur, gas- of rempedaal?

Bron: NU.nl