Categorie: "ASML"

Omzetstijging ASML

De omzet van ASML, fabrikant van machines voor de chipsindustrie, stijgt het tweede kwartaal van dit jaar met vijf procent tot 1,5 miljard euro. Op jaarbasis is de stijging 42,8 procent. De nettowinst neemt toe tot 412 miljoen euro. Dat was een kwartaal eerder 395 miljoen euro. Dit is de verwachting van analisten die door ANP-Reuters werden bevraagd. Komende woensdag maakt het techconcern de kwartaalcijfers bekend.

Oplossing voor tekorten door aardbeving Japan

Met een omzet groei van bijna 150 procent is de markt voor machines die chips produceren weer terug op het niveau van voor de crisis. In 2010 ging er voor 39,5 miljard dollar aan halfgeleidermachines over de toonbank. Dat is 148 procent meer dan in 2009. Koplopers zijn China en Zuid-Korea met een groei van bijna 300 procent en ruim 200 procent.

ASML breekt alle records – filmpje

ASML verwacht dit jaar het recordbedrag van vijf miljard euro om te zetten. Dit zei topman Peter Wennink vandaag in een interview met Radio 1. Het orderboek is voor 2011 al voor 3,5 miljard euro gevuld, vertelde hij. ‘Tel daarbij de reguliere omzet van 600 miljoen en de extra opdrachten die we nog dit jaar krjjgen’, zei Wennink. ‘En we komen op die omzet uit.