Categorie: "Technologie trends"

De Raspberry Pi 3: alleen jouw fantasie kan de mogelijkheden beperken

raspberrypi.1Eind 2015 kwam de Raspberry Pi Zero op de markt. Tegenwoordig hebben ook de Raspberry Pi 3 en de Raspberry Pi 3B de technologische markt weten te veroveren. Niet verwonderlijk: een minicomputer met een dergelijk toepassingsgebied en binnen een dergelijk compact formaat (niet heel veel groter dan een creditcard): wie wil het nu niet in huis hebben. De mogelijkheden van de Raspberry Pi zijn dan ook eindeloos. 

Mobieltje makkelijk draadloos opladen (video)

Gebeurt het je ook wel eens vaker dan je lief is, je snoertje vergeten terwijl je mobieltje leeg is? Geen nood. Opladen kan nu met de powerkiss, een cirkel die je simpelweg in de usb-poort van je GSM plugt en over een zogeheten charging hotspot plaats. Je mobieltje wordt door middel van een elektromagnetisch veld geladen.

Beam me up Scotty (video)

Waarom zijn er geen vliegende auto’s te koop? Het antwoord daarop geeft het tweede deel van de BMW-documentaire ‘Wherever you want to go’. In deze aflevering geven onder meer voormalig astronaut Buzz Aldrin en conceptueel-ontwerper Syd Mead hun visie op de toekomst van mobiliteit. Het teleporteren van mensen ziet Aldrin daarbij niet als optie om van A naar B te komen. De eerste aflevering gaat over de ontwikkeling van de elektrische MegaCity Vehicle.

Groen is het toekomstige auto rijden – filmpje

Rijden we in de toekomst allemaal rond in een leuk, schattig bolletje dat auto heet en milieuvriendelijk is omdat het op duurzame stroom rijdt. Goede vraag die BMW probeert te beantwoorden in een vierdelige documentaire ‘Wherever you want to go’. Het eerste deel gaat over de ontwikkeling van de elektrische MegaCity Vehicle. Later in de maand komen de andere delen van de documentaire uit.