Categorie: "Internettechnologie"

Optimaliseer de afstemming tussen het bedrijf en de ICT-afdeling

ICT wordt voor ieder bedrijf steeds belangrijker. Door de ICT zo goed mogelijk af te stemmen op de werkzaamheden van de onderneming kunnen er betere resultaten behaald worden en een hogere klantentevredenheid. Mproof kan ondernemingen helpen om het maximale uit de ICT te halen. Waarom zou je het wiel opnieuw proberen uit te vinden? Wij zijn een zogenaamde Service Management specialist. Door onze software en diensten kunnen wij met ICT toepassingen alle afdelingen van de onderneming optimaliseren.

SSD hosting ; de basis voor elke goed presterende website

Ben je online ondernemer? En heb je problemen met de performance van je webshop? Dan wil je vast weten hoe je die problemen kan oplossen. Gelukkig is dat niet erg moeilijk. In dit artikel vertel ik meer over de mogelijkheden van SSD hosting en de positieve effecten op jouw webshop.

Optimale performance

Een hoge performance van je website is erg belangrijk voor de klanttevredenheid van je bezoekers online.  Onderzoek wijst uit dat elke seconde winst in laadtijd van je webpagina een conversie verbetering van 5% op kan leveren.

Dat betekent dat een seconde langzamer je dus ook 5% conversie kost. Klanten zijn nou eenmaal kritisch en willen snel vinden wat ze zoeken online.

SSD hosting biedt hierin een oplossing vergeleken met standaard HDD webhosting. Doordat er geen draaiende onderdelen gebruikt worden bij de opslag van data kan een SSD server sneller bestanden opslaan en delen tussen netwerken.

Resultaat: Een snellere laadtijd van jouw website.

Voordelen voor webwinkels

De snellere laadtijd geeft met name webwinkels meer performance aangezien dit vaak uitgebreidere online applicaties zijn waar veel verschillende processen en plugins op draaien.

Dat zorgt voor de vraag naar meer performance en dat is exact wat SSD hosting als oplossing biedt.

Afhankelijk van de serverconfiguratie en de zwaarte van je webwinkel kan SSD webhosting tot vijf keer meer performance genereren!

Als een belangrijke pagina op je website nu dus in 3.5sec laadt kan je dit versnellen naar 700ms. Dat is een enorme tijdswinst die je niet alleen meer geld oplevert, maar ook de algehele klantbeleving op je website verbetert.

Conclusie

Wil jij een goed presterende webshop? Dan is het essentieel dat je eens naar de mogelijkheden voor SSD hosting kijkt.

Het kost over het algemeen wat meer geld om SSD hosting aan te schaffen, maar uiteindelijk levert het je veel meer op door de extra performance en orders.

Naar mijn mening heeft elk goed presterende webwinkel SSD hosting nodig.

SSL certificaten vaak niet goed geïnstalleerd

SSL is een veelgebruikt protocol voor het beveiligen van verbindingen tussen webservers en browsers of andere applicaties. Hierbij zorgt het SSL certificaat voor een beveiligde verbinding waarover gegevens versleuteld uitgewisseld worden. Hiermee ben je er echter nog niet: de instellingen op de webserver bepalen de parameters die gebruikt worden voor het opzetten van zo’n versleutelde verbinding, en hebben hiermee een grote invloed op de daadwerkelijke veiligheid.

Protocollen

De protocollen waar SSL Certificaten hun naam aan ontlenen, SSL versie 1, SSLv2 en SSLv3 zijn inmiddels onveilig. Deze protocollen hebben het nog lang uitgehouden, want SSLv2 komt nog uit de tijd dat Windows 3.11 gebruikt werd en bestond eerder dan Windows 95. De protocollen zijn nu echt end-of-life. Zet SSLv2 en SSLv3 daarom uit in je server configuratie zodat alleen de nieuwere TLS protocollen gebruikt kunnen worden en je aanvallen zoals Poodle voorkomt.

Schakel voor een veilige communicatie dus SSLv2 en SSLv3 uit, en gebruik TLS.

Tripadvisor neemt reserveringswebsite Iens over

Bron: stevepb, pixabay.com

Bron: stevepb, pixabay.com

De reiswebsite Tripadvisor neemt de Nederlandse reservering- en restaurantwebsite Iens over. Dit is door beide bedrijven donderdagochtend bevestigd.

Lafourchette gaat de integratie van Iens in de Tripadvisor-groep leiden. Lafourchette is een restaurantreserveringswebsite in Frankrijk, Spanje en Zwitserland. Tripadvisor wil met Iens zijn restaurantdiensten in Europa uitbreiden.

Bertrand Jelensperger, topman Lafouchette, laat weten dat hij Nederland als een belangrijke markt ziet.  ”We hebben al een enthousiaste Nederlandse Tripadvisor-community die de site gebruikt om leuke, lokale restaurants te vinden.”

“Deze overname biedt ons de mogelijkheid om meer groei te realiseren, Nederlandse restauranthouders te voorzien van meer gasten en bovenal Tripadvisor-gebruikers te helpen bij het vinden en boeken van geweldige restaurantervaringen in Nederland.”

Jaarlijks genereert Iens 20 miljoen bezoekers. Er zijn ruim 20 duizend restaurants onderdeel van het netwerk. Per week worden er 4 duizend restaurants beoordeeld.

Bron: NU.nl