Categorie: "E-rijden"

Apple laat oog op Tesla vallen

Tesla elektrischApple heeft z’n oog op Tesla laten vallen. De techgigant uit het Amerikaanse Supertino zou al overname gesprekken met het automerk voeren.

De overname van Tesla, bekend om de innovatieve elektrische personenauto’s, zou een van de grootste van Apple worden.

De merken hebben niet alleen innovatie gemeen, ze maken ook allebei relatief dure merken en zijn sterk in design.

Apple zou behalve met Tesla ook gesprekken voeren met bedrijven over mogelijke gezondheidsgadgets. De gezondheidstracker Basis Science zou daarbij onder meer de andacht van Apple hebben.

Elektrische CityCar heeft aan kleine parkeerplek genoeg (video)

Parkeren op het kleinste plekje dat er te vinden is. Dat kan met de CityCar, een door het Massachusetts Institute of Technology (MIT) ontwikkelde elektrische auto. Het stadsautootjes kan met zo weinig ruimte toe omdat het opvouwbaar is, toont het filmpje van een prototype op schaal. Volgend jaar gaat het team een 1 op 1 model bouwen.

Informeren en elektrisch laden in één

Den Haag heeft de primeur, een informatiezuil die tevens dienst doet als oplaadstation voor elektrische scooters en  fietsen. En nog gratis ook, als je tenminste een OV-chipkaart hebt.

De zuil, die door wethouder Rabin Baldewsingh officieel in gebruik is genomen, is het resultaat van een samenwerking tussen JCDecaux, Eneco en de gemeente Den Haag.