Delta en RWE eens over belang in 2e kerncentrale Borssele

Uitgerekend op de dag dat milieuorganisaties en politieke partijen op het Binnenhof protesteren tegen kernenergie wordt bekend dat het Duitse RWE deel gaat nemen in de tweede kerncentrale in Borssele.

Een zee aan anti-kernenergiebalonnen symboliseerden in Den Haag de 85.000 handtekeningen tegen kernenergie die de afgelopen weken werden opgehaald.

Ondanks het feit dat in Japan en Duitsland nieuwbouwplannen voor kerncentrales de prullenbak in gaan, is minister Verhagen vastbesloten een vergunning af te geven voor extra kerncentrales. Verbijsterend, vinden de negentien milieuorganisaties en politieke partijen. ‘Er zijn immers meer dan voldoende alternatieven om in Nederland het licht aan te houden zonder kern- of kolencentrales,’ aldus de coalitie die de demonstratie organiseerde.

Kerncentrale Borssele

Vandaag werd bekend dat het Duitse energieconcern RWE een belang krijgt van 20 procent in de tweede kerncentrale in Borssele. De overige aandelen komen in handen van Delta, het publieke energie- en infrastructuurbedrijf van de provincie en gemeenten in Zeeland. Dit is overeengekomen na een jarenlang getouwtrek over het eigendom van de al bestaande kerncentrale. Delta krijgt 70 procent van de aandelen daarvan in handen en RWE de resterende 30 procent.

Overigens is het nog maar de vraag of Delta de nieuwe kerncentrale mag bouwen. Ook de Franse energiegigant EDF zou daarvoor in de race zijn.

Hoe duurzaam is uw bedrijf?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:RWE stopt investeringen in kernenergie
Lees ook:Tweede kerncentrale belangrijk voor Delta
Lees ook:Verhagen zet plan nieuwe kerncentrales door
Lees ook:Franse kerncentrales gaan langer mee
Lees ook:Delta stelt aanvraag bouwvergunning 2e kerncentrale uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.