8 dingen die je moet weten over de Samsung Galaxy S8

samsung-logo-400Tijdens een persconferentie in Barcelona heeft Samsung onlangs de lanceerdatum van de Galaxy S8 bekend gemaakt. Op 29 maart zal de smartphone, zoals we ‘m kennen, compleet veranderd zijn. Nog een ruime twee weken wachten dus voordat Samsung de toestellen tijdens het Samsung Unpacked-event zal onthullen. Waarschijnlijk liggen de toestellen in april in de winkels. Maar voor het zover is, kun je je alvast in het nieuwe toestel verdiepen. Zo is het leuk om nu al te weten dat de volledige voorkant waarschijnlijk zal bestaan uit scherm en er aan de zij- en onderkant praktisch geen randen (bezels) zullen zijn. Maar er is meer… Hieronder 8 dingen die je moet weten voor je een pre order plaatst voor de nieuwste Samsung smartphone.

 1. This is a Phone
  Samsung maakte een toffe teaser video met de titel “This is a phone”, die doet vermoeden dat het beeld van de telefoon, zoals we dat kennen, na de lancering van de Galaxy8 compleet zal veranderen.
 2. Round round
  Samsung zou twee S8 modellen gaan presenteren: een grote variant met een 6,2 inch beeldscherm én een kleinere met een 5.8 inch beeldscherm. Het toestel zou ronde hoeken, gebogen zijkanten en een gebogen onder- en bovenkant krijgen. Vergelijkbaar met de Edge-variant.
 3. Op scherp
  De laatste geruchten melden dat het Super Amoled beeldscherm van de Galaxy S8 een resolutie van 2960 x 1440 krijgt; dat is meer dan Quad-HD Haarscherp video’s en foto’s.
 4. Go big or go home
  Op de website van Galaxy Club is te lezen dat Samsung trouw blijft aan haar AMOLED-scherm. De verwachting is dat het scherm bijna de hele voorkant van het toestel in beslag neemt. Ook wordt gemeld dat de homeknop op de voorkant verdwijnt en de vingerafdrukscanner verhuisd wordt naar de achterkant.
 5. Camera features
  De S7 had één van de beste smartphonecamera’s van 2016. Bij de S8 wordt opnieuw een verbeterde camera verwacht, zodat Samsung één van de beste blijft. Diverse bronnen beweren dat de camera van de Galaxy S8 een 16, 20 of zelfs 30 megapixel-camera krijgt. Tevens wordt er gespeculeerd over extra camera, net als bij de iPhone 7 Plus. De frontcamera zou bovendien een update krijgen, voor super scherpe selfies.
 6. De snelste
  De Galaxy8 zou door de Exynos 9985-processor de allersnelste worden. Deze processor is bijna dubbel zo snel als de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge! Volgens Galaxy Club wordt het toestel gelanceerd met Android 7.1.1. Nougat. Daarnaast worden extra’s als de stemgestuurde assistent Bixby en een irisscanner waarmee je met je ogen het toestel kunt ontgrendelen, verwacht.
 7. Headphone ingang
  Dat is nog even afwachten. TechTastic meldt in ieder geval dat de koptelefoonpoort toch in de Galaxy S8 zal blijven zitten.
 8. Prijsverwachting
  De Samsung Galaxy S8 zou 799 euro gaan kosten en de Samsung Galaxy S8+ 899 euro. Deze prijzen zijn niet aan bepaalde landen gekoppeld en kunnen dus mogelijk afwijken voor de Nederlandse markt. De toestellen zullen volgens het gerucht in het zwart, zilver en violet verkrijgbaar zijn.