Categorie: "Top 5 van de week"

Huawei Ascend P7 met Sapphire display

19huaweiHuawei is hard op weg om een van de grootste telecomfabrikanten ter wereld te worden. Het Chinese bedrijf van de flamboyante CEO Richard Yu gaat serieus te concurentie aan met gevestigde namen als Samsung en Apple. Volgens de directeur gaat Huawei verder met het leveren van “schokkende” producten en direct na die gewaagde uitspraak komt het bedrijf met de nieuwe variant: De Huawei Ascend P7.

Ultra power saving mode in de reclame

Samsung heeft iPhone gebruikers wel eens muurbloempjes genoemd, een soort dat zich, ondermeer op luchthavens, voortbeweegt langs muren met wandcontactdozen. De telefoons staan erom bekend dat de batterij nogal snel leeg raakt. Nu gaat Samsung hier verder op in met een gevatte reclamecampagne op luchthavens in de VS.

Het idee is dat iPhone gebruikers de boodschap oppakken, ook al wordt dat merk in de campagne niet genoemd. Wat Samsung doet is kleine advertentieborden plaatsen, daar waar de ‘muurbloempjes’ zich ophouden: bij de stopcontacten. Daar kun je nu dus teksten aantreffen als: “De Samsung Galaxy S5 met Ultra Power Saving Mode. Zodat je overal kunt zijn en niet alleen op deze plek”.

Sim only

17simonlyOndanks dat de smartphone steeds populairder wordt, kent misschien nog niet iedereen het woord sim only. Het is eigenlijk erg gemakkelijk. Een sim only abonnement betekent een abonnement met bijvoorbeeld belminuten, smsjes en MB’s. Het enige dat anders is, is dat je er geen toestel bij krijgt. Je hebt dus alleen een abonnement zonder mobiele telefoon. Omdat je geen mobiele telefoon erbij krijgt, zijn de kosten stukken lager. Het is soms zelfs goedkoper om een sim only abonnement te nemen en vervolgens een mobiele telefoon te kopen. Dit kun je gemakkelijk zelf uitrekenen.