Categorie: "Mobieltjes"

De grootste verschillen tussen Android en iOS

Wordt het Android of iOS, iPhone 6s of Samsung Galaxy S7 dat is de grote vraag bij de aanschaf van een nieuw telefoontoestel. Twee totaal verschillende besturingssystemen met beide veel aanhangers. De één is niet beter dan de ander. Welk systeem je kiest, heeft puur te maken met je persoonlijke voorkeur. Om je keuze te vergemakkelijken hieronder vier belangrijke verschillen tussen Android en iOS op een rij.

Sim Only in het buitenland

13Ga je op vakantie, dan wil je natuurlijk wel het thuisfront op de hoogte stellen van je avonturen. Of je nu gaat berg beklimmen of een toffe strandvakantie houdt met je vrienden, je wilt de thuisblijvers wel kunnen bellen, What’s Appen, twitteren of via Facebook op de hoogte houden. Maar andersom kan natuurlijk ook, dat je graag contact wilt houden met je vrienden in het buitenland. Beiden kan ook gewoon met je Sim Only abonnement, mits je natuurlijk een Europese dekking hebt.

Android 4.4.3 ook naar Samsung galaxy s4

8android_kitkat

De nieuwste versie van Android voor smart phones is versie 4.4.3. Ten opzichte van de vorige versie bevat deze update een aantal verbeteringen op het gebied van performance en zijn diverse systeemfouten gerepareerd.

Ben je in het bezit van een simlockvrije Samsung Galaxy S4 of S5 dan kun je de komende tijd een upgrade van het besturingssysteem van je telefoon tegemoet zien. Wat dat betreft is de S5 met typenummer SM-G900H in de maand juni al aan de beurt. Dit type wordt voornamelijk gebruikt in de Verenigde Staten, Canada en delen van Latijns Amerika. Ook de SM-G900F, de S5 die in de rest van de wereld wordt gebruikt, kan nog voor het eind van de maand voorzien worden van het nieuwe besturingssysteem. 

Sim only of niet?

8-simonly
Wie een nieuw mobiel telefoonabonnement afsluit en daarbij ook een telefoon ‘cadeau’ wil krijgen betaalt het apparaat natuurlijk uiteindelijk volledig via de maandelijkse abonnementskosten van het 1- of 2-jarige contract. Wanneer je echter op het moment van verlenging van je abonnement beschikt over een telefoon waar je nog dik tevreden over bent en helemaal niet zit te wachten op een nieuw toestel dan kun je flink wat kosten besparen door over te schakelen naar een sim only abonnement. 

Gebruiksvriendelijk mobieltje vol technologische snufjes (video)

Een mobieltje op basis van E-papier, geïnspireerd door ‘simpele’ drukwerkposters. Dat is essentie van het door de Zweedse student Amid Moradganjeh ontwikkelde Rimino concept. Hij biedt daarmee een alternatief voor gadgets waarbij het gebruik wordt gedicteerd door de technologische ontwikkelingen die ze steeds complexer maakt.

Marijn Berk beste jonge topondernemer met oplader op zonne-energie (video)

De SunCharge, een oplader op zonne-energie die goedkoper en krachtiger is dan bestaande oplossingen. Daarmee werd Marijn Berk (23) de meest veelbelovende jonge ondernemer van 2011. Dit meldt Sprout op z’n website. Berk sleepte de titel mede in de wacht omdat de door hem zelf ontwikkelde technologie duurzaam is, wereldwijd toegepast kan worden en opgezet met het doel om mensen in derdewereldlanden te helpen.

Oplossing voor tekorten door aardbeving Japan

Met een omzet groei van bijna 150 procent is de markt voor machines die chips produceren weer terug op het niveau van voor de crisis. In 2010 ging er voor 39,5 miljard dollar aan halfgeleidermachines over de toonbank. Dat is 148 procent meer dan in 2009. Koplopers zijn China en Zuid-Korea met een groei van bijna 300 procent en ruim 200 procent.