Tweede kerncentrale belangrijk voor Delta

Een breed draagvlak onder de Zeeuwse bevolking. Dat vindt Delta belangrijk bij de bouw van een tweede kerncentrale in Borssele.

Daarvoor heeft het energiebedrijf, dat de bestaande kerncentrale exploiteert, inmiddels een vergunning ingediend. Om een breed draagvlak onder de bevolking te krijgen wil Delta wel extra veiligheidsmaatregelen treffen, waaronder een hogere ligging van de centrale of een dijk om het complex.

t

De tweede kerncentrale is belangrijk voor Delta, blijkt uit een interview van topman Peter Boerma met het Financieele Dagblad. ‘Laat duidelijk zijn: wij zijn niet het grootste energiebedrijf en hebben een stukje onderscheidend vermogen nodig. Onze positie wordt dan ook een stuk lastiger zonder dan mét een nieuwe kerncentrale’, zei hij tegen de zakenkrant.

Na de kernramp in Japan die volgde op de aardbeving die het Noord-Oosten trof, is kernenergie weer een levendig discusssiepunt. Boerman denkt niet dat het tij daardoor zal keren. Wel is Delta zich ervan bewust dat informatie cruciaal is om de bevolking en de politiek te informeren.

Om die reden krijgt een geplande brochure een hogere oplage en legde Delta contact met de dorpsraden van drie gemeenten rond Borssele waar de steun het belangrijkst is. Ook in Den Haag, dat de bouw van de tweede kerncentrale steunt, wordt de campagne opgevoerd. ‘We streven naar een breder draagvlak dan van alleen CDA, VVD en PVV’, aldus Boerman tegen het FD.

Foto: Greenpeace

Er zijn geen polls beschikbaar op dit moment

Lees ook:Er komt geen nieuwe kerncentrale in Zeeland
Lees ook:Er komt voorlopig geen 2e kerncentrale in Borssele
Lees ook:Delta stelt aanvraag bouwvergunning 2e kerncentrale uit
Lees ook:Delta en RWE eens over belang in 2e kerncentrale Borssele
Lees ook:Delta gaat voor kerncentrale en getijdencentrale

Eén reactie op “Tweede kerncentrale belangrijk voor Delta

  1. Dirk van Baaren

    1) In het licht van Tjernobil en nu de ramp in Japan moeten we voorlopig vasstellen dat we geen controle meer hebben als het verkeerd gaat.

    2) Het opslaan van radioactief afval is een lang termijn kostbare zaak waarvan de veiligheid ook nog niet gegarandeerd kan worden,als we letten op de lekkende vaten in Duitsland.

    3) Alles wat niet binnen de gangbare processen en tijd natuurlijk wodt opgelost door het zelf-corrigerende/-reinigende van de natuur, behoren we niet te produceren en te gebruiken.

    Een gewaarschuwd mens……!

    En wat van duurzaam en verantwoord!

    mvg.Dirk van Baaren

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.