Eisen nieuwe kerncentrale geen punt voor Delta

Delta kan zich vinden in de eisen die het kabinet heeft gesteld aan het bouwen van nieuwe kerncentrales. Het energiebedrijf laat dit weten in een reactie op de Kamerbrief van afgelopen vrijdag waaruit duidelijk wordt dat de regering accoord is met de bouw van nieuwe kerncentrales.

Delta exploiteert de bestaande centrale in Borssele en heeft een vergunning aangevraagd voor een nieuwe centrale. Minister Verhagen van Economische Zaken denkt dat in 2015 met de bouw kan worden begonnen.

De bewindsman stelt een hele serie eisen aan de bouw, waaronder gebruik van de modernste technieken en strenge veiligheidseisen. Vergunninghouders van de nieuwe centrale dragen de kosten voor afvalbeheer, opslag en buitengebruikstelling. Ook moeten zij bijdragen aan een fonds dat onderzoek doet naar een eindbestemming van radioactief afval.

Hoe duurzaam is uw bedrijf?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Tweede kerncentrale komt er niet zonder overheidsgeld
Lees ook:Verhagen zet plan nieuwe kerncentrales door
Lees ook:Delta gaat voor kerncentrale en getijdencentrale
Lees ook:Japan heeft wel alternatief voor kernenergie
Lees ook:Er komt geen nieuwe kerncentrale in Zeeland

Eén reactie op “Eisen nieuwe kerncentrale geen punt voor Delta

  1. Herman Vruggink

    Dien je een vergunning in of dien je nu een aanvraag voor een vergunning in?
    Overigens is er nog geen enkele vergunningsaanvraag ingediend en die worden pas op zijn vroegst in 2012 verwacht. Als die aanvragen er komen tenminste, want wie gaat dat financieren? De overheid heeft in het regeerakkoord belooft geen steun hiervoor te verlenen, en welke bank staat te popelen om eventjes 5 miljard zonder overheidsgarantie te lenen?

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.