Borssele werkt aan beveiliging na stresstest (video)

Het verbeteren van de veiligheidsmaatregelen. Dat is de conclusie na de stresstest van de kerncentrale in Borssele die exploitant Delta zelf heeft uitgevoerd na de kernramp in Japan.

Uit de stresstest blijkt dat er 15 verbeterpunten zijn die de veiligheid van de kerncentrale nog beter moeten waarborgen. Eigenaar EPZ stelt dat de uitslag van die test in orde is. De 15 punten hebben vooral betrekking op het verbeteren van procedures.

Daar waar de verbeterpunten betrekking hebben veiligheid, worden extra veiligheidsmaatregelen getroffen om de kerncentrale beter te beschermen tegen eventuele gevolgen van aardbevingen en overstromingen.

Daardoor moeten brandblusapparatuur en de elektrische aansluiting op een van de reservekoelmiddelsystemen in de toekomst beter bestand zijn tegen aardbevingen. Om te voorkomen dat de elektriciteitsvoorziening bij een overstroming niet in gevaar komt, wordt het mobiele noodaggregaat op een hogere plaats gezet.

Later dit jaar wordt de kerncentrale in Borssele ook nog aan een Europese stresstest onderworpen. Daaruit zal moeten blijken of de kerncentrales in Europa extreme situaties, zoals aardbevingen en overstromingen, aan kunnen.

Beeld: Greenpeace

Hoe duurzaam is uw bedrijf?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Stresstest kerncentrale Borssele niet vrijblijvend
Lees ook:Tweede kerncentrale belangrijk voor Delta
Lees ook:Verhagen zet plan nieuwe kerncentrales door
Lees ook:Delta en RWE eens over belang in 2e kerncentrale Borssele
Lees ook:Japan heeft wel alternatief voor kernenergie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.