Wachtlijsten iPad2 lopen verder op

Geduld is een schone zaak. Dat weten wij op de redactie van het TechnologieBlog ook wel. Dat wil niet zeggen dat we blij zijn dat we nog even op onze iPad2 moeten wachten. Apple blijkt de populaire tablet namelijk niet aan te kunnen slepen.

Apple produceert de komende maanden een groot aantal van de tweede generatie iPads. ‘Maar of we daarmee aan de vraag kunnen voldoen, weet ik niet’, zei de vervanger van Steve Jobs, Tim Cook, tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. De kans is dan ook groot dat de wachtlijsten verder oplopen.

De iPad2 is inmiddels in 25 landen te koop, daar komen nog dertien landen bij.

Het eerste kwartaal van dit jaar heeft Apple 4,69 iPads verkocht. Een kwartaal eerder waren dat er nog 7,33 miljoen. Analisten, die een totaalverkoop van 6,3 miljoen iPads hadden voorspelt, zeggen dat dit twee redenen heeft. Apple heeft zelf de aanvoer van de eerste generatie iPad verminderd om voorraden af te bouwen en in afwachting van de iPad2 hielden potentiële kopers hun geld nog even in de zak.

Cook ging ook nog even in op de zaak Samsung en liet weten dat Apple Samsungs grootste klant is. De bedrijven hechten aan hun goede onderlinge relatie, het was dan ook Apple’s intentie om het meningsverschil over de Galaxy  buiten de rechtbank op te lossen. Pas toen de mobiele afdeling van Samsungs over de grens ging, stapte Apple naar de rechter.

Lees ook:Apple vreest kanibalisme iMac niet: tabletmarkt wordt groter dan PC-markt
Lees ook:Grip op toeleveringsketen zet Apple op winst
Lees ook:Microsoft mist tabletmarkt (video)
Lees ook:Apple’s Steve Jobs laat grootse erfenis na
Lees ook:Samsung verkoopt Galaxy S III 10 miljoen keer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.