Apple in de clinch met Samsung over patenten

Apple zit in een tweespalt. Enerzijds is de tabletfabrikant op Samsung aangewezen omdat het de leverancier is van chips voor zowel de iPad als de iPhone. Aan de andere kant beticht Apple het Zuid-Koreaanse bedrijf ervan met de Galaxy-smartphones en -tablets patenten van de iPhone en iPad te schenden. Dit meldt persbureau Bloomberg.

t

Apple heeft bij de rechtbank in Oakland, in Californië een klacht ingediend voor het onrechtmatig gebruik van de technologie die er voor zorgt dat de iPads en iPhones met handbewegingen kunnen worden bedienen. Volgens Apple worden ook andere patenten geschonden, waaronder die voor kleurgebruik, het model van zowel de iPhone als de iPad en toepassing van bepaalde icoontjes.

iPad en iPhone

In totaal heeft Apple zestien claims tegen Samsung ingediend. Hiervan draaien tien om inbreuk op de patenten van Apple, de rest heeft betrekking op inbreuk op het auteursrecht en ‘ongegronde verrijking’. Een woordvoerder typeert de Samsung-producten  als ‘schaamteloze kopieën’ van de iPhone en iPad. Hij zei dat Apple zich moet verdedigen tegen het ‘stelen van intellectueel eigendom’.

De Galaxy S-smartphones en Galaxy Tab-tablets draaien op Google’s Android-besturingssysteem. Toch heeft Apple daar bezwaar tegen, vooral tegen de softwarelaag die Samsung over het systeem plaatst. Die zou teveel de grafische weergave van het iOS-besturingssysteem nabootsen.

Bent u een gadget freak?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Samsung schendt patenten Apple en verliest rechtzaak
Lees ook:Nieuwe Samsung Galaxy bewijst zich als Apple-killer
Lees ook:Topmannen Apple en Google praten over patenten Samsung
Lees ook:Update: Samsung kan onder Europese importverbod Galaxy smartphones uit
Lees ook:Samsung ligt na Apple ook met LG in de clinch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.