Meer omzet, minder orders voor ASML

ASML boekte over het afgelopen kwartaal een flink hogere omzet. Het techconcern zag over de laatste drie maanden het aantal nieuwe orders wel dalen.

Dat voorspellen analisten over de cijfers van de chipsmachinefabrikant die morgen voorbeurs worden gepresenteerd, meldt RTL Z.

Gemiddeld groeit de omzet van AMSL in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar met 19 procent tot 1,41 miljard euro. De analisten verwachten dat de nettowinst met 2d procent zal stijgen tot 335,8 miljoen euro.

De waarde van de nieuwe orders daalde aanzienlijk met 460 miljoen euro. Dat is bijna 65 procent minder dan het derde kwartaal van 2010.

Wereldeconomie

De vraag is wat het effect van de wereldwijde onzekere situatie is op de halfgeleiderindustrie. En hoe dat voor het hele boekjaar voor ASML uitpakt.

Drie maanden geleden waarschuwde het concern al voor afzwakking van de vraag. De waarde va de orders zou als gevolg hiervan in de periode juli – september iet boven de 500 mijoen euro uitkomen.

Bent u eindbeslisser?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Kwart minder omzet voor ASML
Lees ook:Resultaten ASML beter dan eigen voorspellingen
Lees ook:Kwartaalcijfers ASML: winststijging, zwakkere orderstroom, omzet overschrijdt dit jaar voor het eerst de vijf miljard euro
Lees ook:Na sterke start lonkt voor ASML weer een recordjaar
Lees ook:Omzetstijging ASML

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.