Minister De Jager: geen belastingverhoging of subsidie voor groene auto’s

Oud nieuws, betitelden wij het op de redactie van TechnologieBlog, toen we het lazen. De opmerking van minister De Jager (Financiën) dat de belasting op groene auto’s niet tussentijds wordt verhoogd en dat zeer zuinige auto’s nog twee jaar belastingvrij blijven.

In de miljoenennota stond ook al dat de huidige belastingvrijstelling nog tot 2013 loopt.

Wij kunnen natuurlijk alleen maar gissen, maar waarschijnlijk benadrukt de minister dit nog een keer in een interview met Autoweek om op voorhand de geruchten ook de kop in te drukken dat het stelsel tussentijds wordt aangepast en dat er tegelijkertijd nieuwe subsidies voor elektrische auto’s komen.

In tegenstelling tot de verhalen die de ronde doen, heeft De Jager juist het plan om eind 2013 de belastingeisen aan te scherpen. Hoeveel een ‘groene automobilist’ tegen die gaat betalen is onbekend. Gedacht wordt aan de helft van de bestaande wegenbelasting.

Lees ook:Record voor elektrische auto met 1600 km op 1 volle accu
Lees ook:Elektrisch rijden zonder auto (audio)
Lees ook:Elektrische Nissan Leaf wekt stroom voor thuis op
Lees ook:PVV niet tegen NedCar
Lees ook:Prins Maurits heeft eigen oplaadpunt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.