NedCar bouwt geen elektrische auto’s

Was de hoop van NedCar gevestigd op de productie van elektrische auto’s, nu Mitsubishi de productie naar het goedkoper Thailand overhevelt. Die hoop is inmiddels de grond in geboord.

NedCar gaat in de toekomst geen elektrische auto’s maken. Althans als als het aan PVV-lijsttrekster voor de provinciale staten, Laurence Stassen, ligt. Zij is daar faliekant op tegen.

Voor het gemak vergeet zij dan maar even het project dat de provincie Limburg steunt om de Streetscooter, een elektrische stadsauto, te ontwikkelen. Het is onduidelijk of de speciaal hiervoor opgetuigde samenwerking tussen de Technische Universiteit Aken en NedCar op losse schroeven komt te staan als de PVV het in het Provinciehuis voor het zeggen krijgt.

GroenLinks, dat een fervent voorstander van elektrisch rijden is, vreest in dat geval voor de werkgelegenheid in Zuid-Limburg. ‘Dat beloofd voor NedCar niet veel goeds’, voorspelt Margriet  van Tulder.

Lees ook:Nedcar antwoordt met Streetscooter
Lees ook:PVV niet tegen NedCar
Lees ook:Streetscooter stap dichterbij voor NedCar
Lees ook:Kabinet-Rutte verdrijft ruimtevaart
Lees ook:Streetscooter voor NedCar broodnodig – update

Eén reactie op “NedCar bouwt geen elektrische auto’s

  1. Danny

    Dit is een unieke kans voor ons land om toch een klein beetje mee te blijven doen in de auto industrie. Zou zonde zijn als al deze mensen ontslagen worden.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.