Japan stapt in JSF

Japan gaat over tot de aanschaf van de JSF en koopt van Lockheed Martin 42 toestellen. Dit heeft de minister  van Defensie Yasuo Ichikawa bekend gemaakt.

De order heeft een waarde van drie miljard euro, meldt de NOS vandaag.

Dat Japans nu voor de JSF kiest is goed nieuws voor de fabrikant van het gevechtsvliegtuig dat door zwaar laveert. Eerder meldde het TechnologieBlog dat de ontwikkeling van de beoogd opvolger van de F16 opnieuw in zwaar weer terecht is gekomen. Behalve dat er problemen waren met de geavanceerde helm van de vlieger en het systeem waarmee brandstof gedumpt kan worden, wilde de Verenigde Staten het project vertragen omdat de JSF scheurtjes en zwakke plekken vertoont. Hierdoor zou het toestel minder lang mee gaan.

Zuid-Korea

De verwachting is dat ook Zuid-Korea nu zal besluiten de JSF aan te schaffen. Het zou dan om 60 toestellen gaan. Japan en Zuid-Korea zouden in het JSF-project starten omdat China een vergelijkbaar toestel ontwikkelt dat net als de JSF minder goed op de radar te zien is.

Het Kabinet is er inmiddels mee accoord gegaan dat de Tweede Kamer twee testtoestellen van de JSF koopt. Het volgende Kabinet neemt de beslissing of Nederland definitief voor de JSF kiest.

 

Lees ook:JSF weer in zwaar weer
Lees ook:Nederlandse internet snelste van Europa
Lees ook:Geen weg terug voor JSF: nu al investeringen in hangars en landingsbanen
Lees ook:Geen weg terug voor JSF (video)
Lees ook:1e foto’s LG G Flex duiken op

2 reacties op “Japan stapt in JSF

  1. Ikke

    Japan heeft miljarden steun gekregen en dus ook van Nederland. jouw en mijn afgenomen belasting geld. De afgelopen kernramp heeft nog steeds effect op het leven van de Japanners, velen hebben nog altijd hulp nodig, maar Japan steekt ons geld liever in de walvis jacht en nu dus in de j.s.f.. Stop met het geld geven aan het buitenland, hier heb je een mooi voorbeeld van wat er met onze steun en hulp gedaan word, het geld dat bedoeld was voor de inwoners van Japan word nu het land bewapend. Ik moet zeggen dat ik vind dat op het gebied van ontwikkeling werk dat Wilders gelijk heeft, bezuinig maar eens aan de 4 miljart uitgaven van het kabinet. Wij blijven het geld maar met bakken tegelijk naar de zielige landen sturen.

      /  
  2. G. Rapjas

    In het land der blinden (wij dus) is spleetoog koning !

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.