Geen weg terug voor JSF: nu al investeringen in hangars en landingsbanen

Ook al beweerde minister Hillen van Defensie vorige week in de Tweede Kamer nog bij hoog en laag dat Nederland altijd nog uit het JSF-project kan stappen, de feiten wijzen anders uit.

Zo blijkt uit een bericht op de website van GroenLinks dat er al wordt geïnvesteerd in het aanpassen van hangers en het verlengen van start- en landingsbanen. Ook al beslist een volgend Kabinet pas over de definitieve aanschaf van de opvolger van de F16.

GroenLinks wil dat deze zogeheten indirecte investeringen worden stopgezet zo lang er nog niet over de aanschaf van het gevechtsvliegtuig is beslist. Met steun van D66, PvdA en de SP heeft GroenLinks een motie ingediend waarin minister wordt verzocht deze investeringen te staken.

GroenLinks is altijd tegen de Nederlandse deelname aan het JSF-project geweest. Het kabinet wil dit tweede toestel voor 30 april kopen, want dan loopt de beslistermijn af die met de Amerikanen is afgesproken.

‘Het is onverantwoord dat het kabinet twee test-JSF’s koopt terwijl Defensie 1 miljard euro moet bezuinigen’, aldus Tweede Kamerlid Arjan El Fassed van GroenLinks.

Lees ook:Update: weinig bijval voor plan GroenLinks enquête JSF
Lees ook:Kamer voor: 2e testtoestel JSF komt er (video)
Lees ook:Japan stapt in JSF
Lees ook:SP wil onderzoek naar JSF
Lees ook:Geen weg terug voor JSF (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.