JSF weer duurder

Nadat minister Hillen van defensie vorige maand de Tweede Kamer heeft laten weten dat de JSF aanmerkelijk duurder uitvalt dan begroot, komt er weer een herijking van de kosten. Nu het Amerikaanse Pentagon met aanzienlijke bezuinigingen op het defensie-budget komt, wordt de JSF weer duurder.

Dat komt omdat als gevolg van het geplande snoeien in de overheidsbegroting de VS de productie van het gevechtsvliegtuig met een kwart gaat reduceren. Omdat Amerika nu minder toestellen koopt, zal voor Nederland het bedrag per toestel verder oplopen.

Ook wordt er een andere koers ingezet waarbij niet langer een standaardvliegtuig wordt ontwikkeld met drie varianten voor de verschillende krijgsmachtsonderdelen. Het is dan de vraag of Nederland niet in tijdnood komt omdat de kans groot is dat de F16 eerder is afgeschreven dan dat z’n opvolger operationeel kan zijn.

Over de periode die de F16 nog mee kan, komt binnenkort duidelijkheid als PvdA-Kamerlid Angelien Eijsink antwoord krijgt op de Kamervragen die zij heeft gesteld.

Lees ook:JSF op losse schroeven
Lees ook:Boeing 787 Dreamliner vliegt weer
Lees ook:Bill Gates geeft ton aan ‘opvouwbaar’ condoom
Lees ook:Ook onderhoud JSF duurder
Lees ook:Coating maakt auto’s en mobieltjes zelfreinigend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.