Duitsland zet punt achter kernenergie (video)

Duitsland zet definitief een punt achter kernenergie. Daarover is de christen-liberale coalitie het vannacht na twaalf uur onderhandelen eens geworden. Bij alle kerncentrales gaat uiterlijk 2022 de stekker er uit. De zeven oudere reactoren die na de problemen in het Japanse Fukushima buiten werking werden gesteld blijven dicht.

De regering-Merkel besloot vorig jaar nog dat de oude centrales zeven jaar langer open zouden blijven en de nieuwere kernreactoren zelfs 14 jaar langer, tot 2036.

Al in 2002 besloot de rood-groene coalitie van bondskanselier Schröder dat alle kerncentrales in 2022 dicht moesten. De huidige Duitse regering neemt dat besluit nu dus weer over.

Kernramp Japan

De meeste reactoren zullen al in 2021 worden gesloten, maar om problemen met de energievoorziening op te vangen, blijven er nog drie een jaar langer open.

De Duitse industrie heeft met zorg op de sluitingsplannen gereageerd. Voorzitter Hans-Peter Keitel van de Duitse industriële bedrijven BD, vindt dat er een back-up nodig is voor deze ‘risicovolle weg naar een ander energietijdperk’. Hij noemt het stoppen met kernenergie zonder zo’n vangnet een te avontuurlijk idee voor een geavanceerd industrieel land.

Hoe duurzaam is uw bedrijf?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Brussel praat vandaag over Japanse kerncentrales (video)
Lees ook:Sluiten kerncentrales kost Duitsland 1.700 miljard euro
Lees ook:Update: Sluiting Duitse kerncentrales krijgt economisch staartje
Lees ook:Franse kerncentrales gaan langer mee
Lees ook:Delta en RWE eens over belang in 2e kerncentrale Borssele

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.