Veel gimmicks in nieuwe Samsung Galaxy S III en scoort beter dan iPhone 4S, bijkt uit test

De nieuwe Samsung Galaxy S III is fun. Door aanpassing van de software zit het toestel, dat deze week in de verkoop ging, vol leuke gimmicks. Dit bericht het NieuweMediaBlog.

Zo herkent het toestel jouw gezicht, stem en houding. Door de camera aan de voorkant ziet de S III daardoor bijvoorbeeld dat je op internet zit te browsen of een e-book leest. Het display blijft dan helder verlicht.

Ook begrijpt vlaggeschip van Samsung je bewegingen. Als je een bericht voor een vriend aan het typen bent en besluit hem alsnog te bellen, hoef je niet meer te doen dan de telefoon bij je oor te houden. Via direct call wordt dan direct het juiste nummer gebeld.

Nog meer gimmicks

Maar het toestel heeft nog meer gimmicks. Zo dempt de telefoon automatisch alle geluiden als het toestel met de schermkant op tafel wordt gelegd.

En door twee keer op de bovenkant van de telefoon te tikken, kun je bijvoorbeeld terug gaan naar het begin van een lijst met e-mails of contacten.

Twee schermen

Praktisch is dat de Galaxy S III twee schermen kan weergegeven. Als de gebruiker even wat anders doet, bijvoorbeeld email beantwoordt, kan in de tussentijd elke video die op de telefoon wordt bekeken ook als klein scherm worden bewaard.

Test

Uit een test waarover het NieuweMediaBlog bericht blijkt dat de nieuwe Samsung Galaxy S III op alle fronten uitblinkt en de iPhone het nakijken geeft. Alleen de HTC One X komt bij het nieuwe vlaggenschip van Samsung in de buurt.

Resolutie display

Zo heeft de Galaxy S III een groter display van 4,8 inch, maar meet het toestel nauwelijks meer dan de Galaxy Nexus met een 4,6 inch scherm. Samsung heeft dat voor elkaar te krijgen door de behuizing rond het scherm kleiner te maken.

De S III heeft een Super Amoled HD-display waardoor het minder scherp kan zijn omdat de resolutie iets lager wordt. Maar volgens de test is daar op het 720×1280 pixels tellend touchscreen niets van te merken.

Camera

De S III, One X en iPhone 4 S hebben alle drie een 8 megapixel-camera. Toch blijkt uit de test dat de flitser van de S III beter presteert, de iPhone 4s heeft veel meer last heeft van overbelichting.

Binnen, bij kunstlicht, scoort het toestel en qua diepte ook bijzonder goed. De andere concurrenten doen het op die punten minder.

Snel delen

Door de SIII even aan te raken kan snel en eenvoudig worden gedeeld. Met de nieuwe S Beam-functie worden razendsnel bestanden met elkaar uitgewisseld. Een 1 GB filmbestand doet daar drie minuten over en een 10 MB muziekbestand twee seconden.

TechnologieBlog

Met zo’n beoordeling ligt het voor de hand dat de Samsung Galaxy S III een regelrechte hit wordt. Het TechnologieBlog berichtte eerder al dat het toestel afstevent op een verkoopsucces nu er wereldwijd inmiddels negen miljoen exemplaren zijn gereserveerd.

Lees ook:Nieuw Galaxy-toestel van Samsung krijgt flexibel scherm ipv Note 3
Lees ook:Samsung Galaxy S IV krijgt net als Note S-Pen
Lees ook:Test: touchscreen Galaxy S3 beter dan iPhone 5S en 5C (video)
Lees ook:Samsung werkt aan Galaxy S IV
Lees ook:NFC-chip van NXP zit in nieuwe Samsung Galaxy S III

Eén reactie op “Veel gimmicks in nieuwe Samsung Galaxy S III en scoort beter dan iPhone 4S, bijkt uit test

  1. Pim

    Ik vind het een vrij subjectief stukje informatie. Het is logisch dat een test vol staat met meningen van de reviewer, dat kan niet anders, maar er worden feiten genoemd die ‘beter’ zouden zijn, zoals het grote scherm waarmee hij uitblinkt ten opzichte van de iPhone. Ik ben ermee eens dat de huidige iPhone een klein scherm heeft (hoewel ik er zelf geen last van heb). Het artikel doet echter overkomen dat bij schermen de regel ‘bigger = better’ geldt. Daar ben ik het niet mee eens.
    Ik ken genoeg mensen die het toestel niet veel groter willen hebben dan de Galaxy SII is. De Galaxy Note wordt dan ook vaak te groot gevonden.
    Mijn persoonlijke mening is dat 4,8 inch te groot is. Dan vind ik de verwachte 4 inch van de volgende iPhone beter. Het grootste deel van het scherm moet namelijk met de duim van de hand waar je het toestel mee vasthoudt te bereiken zijn. Ik heb het niet getest, maar ik denk dat dat bij 4,8 inch lastig wordt.

    Wel ben ik het ermee eens dat er een paar handige gimmicks in zitten (vooral de direct call functionaliteit). Ook zitten er dingen die al heel lang op andere telefoons zitten (zoals het omdraaien om het geluid te dempen, doet HTC al heel lang en het bovenaan tikken om naar de top van een lijst te gaan, heeft Apple vanaf het begin al).

    Op basis van de informatie die ik nu heb is Samsung erin geslaagd om de toch al goede eigenschappen van de SII uit te breiden met hele handige functies uit andere telefoons. Ook het gebruiksgemak zal prima zijn, maar daar zie ik weinig over terugkomen.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.