Pil en tattoo ‘onthouden’ wachtwoord

Nooit meer wwachtwoordpil elektronische tattoo TechnologieBlog NieuweMediaBlogachtwoorden hoeven te onthouden Dat kan door een pil te slikken die Motorola heeft ontwikkeld.

Het Amerikaanse bedrijf, onderdeel van Google, heeft de ‘wachtwoordpil’ onthuld op een bijeenkomst in Rancho Palos Verdes, in Californië, bericht de Volkskrant.

Minicomputer in maag
Een chip en een zendertje in de tablet worden geactiveerd door het maagzuur waarna de ‘minicomputer’ een signaaal afgeeft.

Daardoor heeft een gebruiker toegang tot alles met een code of een wachtwoord, zoals een auto, pinautomaat of PC.

De onderzoeker lieten zich inspireren door een bekende natuurkundeproef. Door elektrodes van koper of zink in een bijvoorbeeld een aarappel te steken, wordt er stroom opgewekt.

Behalve dat codes en wachtwoorden fraudegevoelig zijn, moeten mensen ook steeds meer codes en wachtwoorden onthouden. De pil zou daarvoor een alternatief zijn.

Elke dag slikken, is wel een voorwaarde anders  wordt geld opnemen, werken of rijden wat onmogelijk.

Motorola heeft inmiddels toestemming van de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit om de wachtwoordenpil te ontwikkelen en te testen.

Tatoeage met sensor en antenne
Een alternatief voor de pil is een elektronische tatoeage, net als een computerchip gemaakt van silicium met ingebouwde sensoren en een antenne.De tattoo is nauwelijks groter dan een postzegel en blijft volgens het AD met gemak twee weken op de huid plakken.

Het systeem zou hetzelfde werken als RFID-labels (radio frequency identification) die al op producten worden gebruikt voor tracking en tracing. Ook worden deze labels al gebruikt in mobiele telefoons om elektronisch af te rekenen aan de kassa.

Google verwerkt de tatoeage al in een unieke identiteitscode waarmee de drager automatisch zou kunnen inloggen op z’n computer, tablet of smartphone, inclusief de bijbehorende websites en apps.

Foto: Knack

Lees ook:Google en Motorola pakken iPhone 4S van Apple aan
Lees ook:Pincodes en wachtwoorden veilig in digitale kluis (video)
Lees ook:Video Google Glass inspireert technologische ontwikkeling (video)
Lees ook:Tablet Google vertraagd vanwege lagere verkoopprijs
Lees ook:Galaxy s5 als voorbeeld voor nieuwe tablets Samsung?

2 reacties op “Pil en tattoo ‘onthouden’ wachtwoord

  1. Smits

    Dit soort technologische vindingen zullen uiteindelijk de toekomst worden, al vraag ik me af hoe lang het zal duren voordat mensen over de brug gaan. Ik vind het maar een eng idee en zonder twijfel velen met mij.

      /  
  2. Wilfred Baars

    @Smits

    De kwade of juist de goede kant van technologie? Er valt over beide wat te zeggen, mensen zullen toch altijd aan alles moeten wennen en in eerste instantie een afkeer ertegen hebben.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.