Microsoft ontwerpt ‘modulaire’ smartphone

Met een gamecontroller kunnen er spelletjes op worden gespeeld en met een extra scherm films op worden bekeken. Is het een spelcomputer of een mini-TV?

Niets van dat al. Het is de volgende versie van de smartphone die door verschillende losse modules meerdere gebruiksmogelijkheden krijgt. Het idee komt, blijkens een patentaanvraag, uit de koker van Microsoft.

De volgende generatie smartphone bestaat steeds uit twee delen: een basis waaraan losse onderdelen gehangen kunnen worden, zoals een gamecontroller, toetsenbord of een extra scherm. Sommige accessoires zijn ook zelfstandig te gebruiken, los van de telefoon, bijvoorbeeld het touch screen als  afstandsbediening voor de smartphone.

Hoewel er meerdere voorbeelden prototypes van modulaire opgebouwde smartphones bekend zijn, zijn er nog geen multifunctionele toestellen op de markt.

Windows Phone 7

Microsoft patenteerde eerder twee mobiele apparaten die samen één worden en ook nog eens samenwerken.

Ook lanceert het techconcern binnenkort de Windows Phone 7 die draait op het  nieuwste besturingssysteem Mango van Windows. De samenwerking met Nokia, die zo’n 85 miljoen euro uittrekt voor een grootschalige reclamecampagne, moet voor een sales boost zorgen.

Beeld: Gamer Inside

Bent u een gadget freak?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

 

Lees ook:Microsoft patenteert smartphone met dual screen (video)
Lees ook:Nokia Lumia gaat concurrentie aan met Apple en Samsung (video)
Lees ook:Microsoft kondigt vandaag eigen tablet met Xbox Live aan
Lees ook:Technologie Microsoft vertaalt en leest voor (video)
Lees ook:Samsung galaxy S III komt er ook als Windows Phone-versie

Eén reactie op “Microsoft ontwerpt ‘modulaire’ smartphone

  1. Smartphoneclub

    Alhoewel het concept van een modulaire telefoon erg mooi klinkt vragen we ons hardop af of dit niet ten koste gaat van de look & feel en levensduur van een smartphone. Immers meer bewegende onderdelen (klik systemen etc.) geeft alleen maar een verhoogde kans op vuil etc. Waarom niet een stap verder en bijvoorbeeld een toetsenbord projecteren ipv erin klikken.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.