Onderzoek leidt tot zuinige domoticasystemen

Hoeveel energie gebruikt je thuis, in je eigen woning. Tien tegen een dat je daar geen gericht antwoord op kunt geven. Zelfs al ben jij een van de koplopers die al een slimme meter heeft of die met een programma van het energiebedrijf het energieverbruik kunt volgend.

Maar daarin sta je niet alleen, zelfs de knappe koppen kunnen die vraag niet beantwoorden en daarom gaat de Universiteit van Maastricht daar ook onderzoek naar doen. Daarvoor wordt samengewerkt met de RUG, TU/e en marktpartijen.

Het wordt een vier-jarige studie die inzicht moet geven in de factoren die bepalend zijn voor het werkelijke energiegebruik van een huishouden.

Daarbij wordt in beeld gebracht hoe de installatie en (domotica)systemen op de wensen van de gebruiker kan worden afgestemd en hoe de informatievoorziening zo kan worden ingezet dat een consument zo weinig mogelijk energie gebruikt.

De resultaten moeten leiden tot de ontwikkeling van innovatieve technologieën die leiden tot energiebesparingen en reële voorspellingen van het energiegebruik, rekening houdend met het comfort van de bewoners.

Hoe duurzaam is uw bedrijf?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Domoticacongres: slimme meters en netwerken
Lees ook:Mobieltje bedient thermostaat
Lees ook:Kinect als domotica-tool gebruiken (video)
Lees ook:Domoticabeurs: slimme energiebesparende oplossingen
Lees ook:Weg met de iPad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.