Musiceren met een hoorprobleem

Niet (goed) kunnen horen en toch een muziekinstrument bespelen of naar muziek kunnen luisteren. Dit komt binnen het bereik van mensen met een hoorprobleem door een vinding van het instituut voor Psychoacustica en Elektronische MuziekUniversiteit Gent. Die krijgt daarvoor de SWIFT Prijs die de kloof tussen mens en technologie wil verkleinen.

De befaamde musicologische onderzoeksgroep van het departement Kunst-, Muziek- en Theaterwetenschappen kreeg de prijs voor het project Cochlear Implant Music dat een speciaal muziekinstrument ontwikkelde voor mensen met een hoorimplantaat. Het instrument is vergelijkbaar met een synthesizer die door lichaamsbewegingen gestuurd wordt. Bewegingen worden vertaald naar elektronische impulsen die door het hoorimplantaat rechtstreeks naar de hersenen worden gestuurd waardoor geluid en muziek weer gehoord kunnen worden.

Bent u eindbeslisser?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Swingen met iPad – filmpje
Lees ook:Legertje piepkleine robots is erg behulpzaam (video)
Lees ook:Lego viert 3D-versie Star Wars met orgel (video)
Lees ook:Sony komt met batterij die stroom opwekt uit papier
Lees ook:Ultradunne PaperPhone is iPhone de baas (video)

Eén reactie op “Musiceren met een hoorprobleem

  1. Marguerite Tachet

    Karel, dank je wel voor je reactie, de melkrobot bestaat al heel lang, geloof het of niet, ooit ging ik naar de landbouwschool en toen waren de eersten er al…….

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.