Qatar draagt water naar de zee – update

Het schiereiland Qatar aan de Perzische Golf gaat water uit België importeren. Ogenschijnlijk milieubelastend omdat schepen Joost mag weten hoeveel zeemijlen moeten afleggen om het water ter plekke te krijgen. Maar niets is minder waar.

Het is zelfs duurzaam omdat er geen meter voor wordt omgevaren. Het water komt terug in de ballasttanken van de schepen die in de haven van Zeebrugge vloeibaar gas hebben afgeleverd.

De woestijnstaat gebruikt het water voor irrigatie omdat het met een groeiend tekort aan zoet water kampt. Sjeik Khalifa bin Zayed Al Nahya van de nabij gelegen Verenigde Arabische Emiraten heeft daar wat anders op gevonden.

In zijn opdracht hebben wetenschapper een technologie, WeatherTec, ontwikkeld om regen te maken. En de missie is geslaagd: de knappe koppen hebben het voor elkaar gekregen om in de stad Al Ain in het emiraat Abu Dhabi meer dan vijftig regenstormen op te wekken. Eat your hart out, zouden wij van het TechnologieBlog bijna denken.

Sceptici

Sceptici hebben inmiddels op het bericht gereageerd. Meerdere vooraanstaande onderzoekers stellen dat de technologie van het bedrijf geen wetenschappelijke basis heeft en niet in staat is om regenwolken te produceren uit de lucht.

Bent u eindbeslisser?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Hogesnelheidslijn vliegt over het spoor
Lees ook:TV haalt energie uit lucht (video)
Lees ook:Plastic met laser lassen
Lees ook:Contactlens met internetaansluiting
Lees ook:Diepte en 3D op iPad zonder bril (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.