Canon kiest Océ als innovatiecentrum

Océ wordt voor Canon het Europese innovatiecentrum. Hoe en wanneer dat precies gaat gebeuren, wordt later bekend gemaakt. Bestuursvoorzitter Rokus van Iperen zei dit bij de bekendmaking van de jaarcijfers.

Voor de Japanse ‘moeder’ van de fabrikant van copiers en printers is innovatie belangrijk. ‘Canon ziet de meerwaarde van het gebied rond Eindhoven en Venlo als innovatieve regio’, aldus de bestuursvoorzitter tegen het ANP.

Océ heeft in het vierde kwartaal van 2010 een omzet geboekt van 715 miljoen euro, tegen 683 miljoen een jaar eerder. Over het hele boekjaar stegen de inkomsten van het concern licht van 2,65 miljard in 2009 naar 2,67 miljard euro vorig jaar. De winstgevendheid verbeterde volgens bestuursvoorzitter Rokus van Iperen dankzij een betere benutting van de fabrieken en een programma voor kostenbesparing.

Een aantal markten toont duidelijk tekenen van herstel, waaronder de breed formaat hoogvolumerollenprinters en business-services. Maar onder invloed van de aanhoudende economische onzekerheid bleven klanten wel kostenbewust, aldus de Océ-topman.

Bent u eindbeslisser?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Kwart minder omzet voor ASML
Lees ook:Verlies voor Philips
Lees ook:Resultaten ASML overtreffen verwachtingen
Lees ook:Duurzaamheid zet Siemens op winst
Lees ook:ASML krijgt peperdure machines niet aangesleept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.