Astronaut André Kuiper rondt 1e experiment in ISS af

André Kuipers heeft zijn eerste experiment in het Internationale Space Station (ISS) afgerond. Binnen 72 uur na docking verplaatste de astronaut de monsters voor het zogeheten ROALD2-onderzoek naar een temperatuur gecontroleerde ruimte ‘Kubik’ die voor de lancering op aarde al was voorbereid.

Bij dit experiment wordt onder de omstandigheid van microzwaartekracht onderzoek gedaan naar de neurotransmitter anandamide. Wetenschappers willen weten welke rol dit lipide speelt bij de regulering van processen in het immuunsysteem en in de celcyclus.

Het was niet het eerste wat André Kuipers na aankomst in het ISS deed. Eerder al had hij met een NightPOD foto’s van Nederland gemaakt toen hij met het ruimtestation over Nederland vloog. De beelden moeten de nachtelijke luchtvervuiling in kaart brengen.

Twitter

Kuipers twitterde de foto van het experiment. De astronaut gaat in de ruimte gewoon door met Twitteren, meldt het NieuweMediaBlog. Direct na aankomst konden de volgers van @astro_andre volgen dat het koppelen met de ISS succesvol verliep.

Behalve via Twitter, waar André Kuipers al bijna 61.000 volgers heeft, is de astronaut ook via zijn blog te volgen.

Foto’s: Andre Kuipers/ESA

Lees ook:Astrononaut André Kuipers fotografeert lichtvervuiling vanuit ruimte
Lees ook:Video: interview met André Kuipers in de ruimte
Lees ook:Astronaut André Kuipers nu ook via app volgen
Lees ook:JFK Greatest Man Award voor André Kuipers
Lees ook:André Kuipers moet weer leren lopen (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.