Nanotechnologie houdt smartphone droog (video)

Een stootje kan de gemiddelde smartphone wel hebben, zeker omdat het meeste glas van het keiharde Gorilla-glas is gemaakt. Anders wordt het wanneer je Blackberry, iPhone of Samsung met water in aanraking komt. Tenzij je een speciale waterbeschermende hoes hebt, kun het het doorgaans wel vergeten. Met NeverWet komt daar verandering in. De silicone spray maakt een smartphone zowel waterbestendig als waterafstotend.

De spray is ontwikkeld door het Amerikaanse Ross Technology, een staalfabrikant die in 2008 een divisie nanotechnologie opzette die zocht naar methoden om corrosie te voorkomen. Met als resultaat NeverWet, een spray die voorkomt dat staal lang nat blijft zodat het niet kan corroderen. De werking berust op het feit dat de spray de contacthoek van een materiaal verhoogt waardoor een waterdruppel zich niet uitspreiden.

De spray die vanaf 2012 op de markt komt, kan ook worden gebruikt om je smartphone in te spuiten en die dan te beschermen tegen water…. of zelfs chocoladesaus, zoals uit het filmpje blijkt.

http://youtu.be/CKOXJ5R2-P4

Bent u een gadget freak?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Ramen verbrijzelen vanzelf als auto te water raakt (video)
Lees ook:Smartphone met zwemdiploma (video)
Lees ook:Sony Xperia Go gecertificeerd: water- en stofdicht
Lees ook:Apple patenteert oplader met batterij
Lees ook:Bedien je buitenverlichting met je smartphone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.