Intel’s 1e investering in robotica (video)

Intel heeft via het investeringsvehicel Intel Capital 13 miljoen Amerikaanse dollar geïnvesteerd in het Franse Aldebaran Robotics bekend van de humanoid robot Nao (zie filmpje).

De robots die gebruikt worden om het persoonlijk welzijn te verbeteren, combineren een scala aan gezichts- en spraakherkenningstechnieken en plaatsbepalingsmogelijkheden.

De geldinjectie zal gebruikt worden om de robots van het bedrijf geschikt te maken voor nieuwe sectoren zoals de gezondheidszorg en sociale zorg. Tot nu toe ontwikkelde het roboticabedrijf robots onder meer voor persoonlijke dienstverlening en hulp aan autistische kinderen.

Directeur en oprichter Bruno Maisonnier (foto) verwacht door de investering van Intel ook de R&D en productie-efficiëntie te kunnen vergroten. ‘Dit is voor ons een fantastische blijk van erkenning en vertrouwen.’

‘Intel Capital is al een tijdje geïnteresseerd in robotica’, aldus Marcos Battisti, directeur van Intel Capital Western Europe and Israel. Hij ziet vooral veel in Aldebaran’s werk op gebieden als steminteractie en videoanalyse.

Beeld: Aldebaran Robotics

Bent u een gadget freak?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Intel investeert in bewegingsdetectie
Lees ook:Intel wil chips voor de iPad gaan maken
Lees ook:Intel zet voet op Eindhovense bodem
Lees ook:ASML profiteert van Intel-boost
Lees ook:Intel gaat geen processoren maken voor iPhone of iPad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.