Wat kunnen we verwachten van de nieuwe galaxy s7 edge?

10702Het nieuwe pareltje van Samsung is nog maar net uit en nu al lijkt het erop dat de Galaxy 7 Edge de sensatie van 2016 gaat worden wanneer het gaat om Android telefoons. Maar wat kunnen we nu eigenlijk precies van dit nieuwe vlaggenschip verwachten? En wat zijn dan de grote verschillen met de ‘gewone’ Galaxy S7? We vertellen het in dit artikel.

Verschillen met de Galaxy S7

Een van de meest gestelde vragen met betrekking tot de Samsung Galaxy S7 Edge is wat nu eigenlijk de verschillen zijn met de reguliere Galaxy S7. Het grootste verschil is wellicht de gebogen rand van het scherm. Dit zorgt namelijk voor vele nieuwe opties, Edge-functies genaamd. Dat is echter lang niet het enige. De Galaxy S7 Edge is namelijk ook iets groter en heeft daarnaast een grotere accu. Dat is overigens ook strikt noodzakelijk. Door het grotere scherm, verbruikt de telefoon namelijk ook veel meer energie. De Schermresolutie en de overige specificaties van beide toestellen komen grotendeels overeen.

Samsung Galaxy S7 Edge: de kenmerken

Het meest opvallende kenmerk van dit nieuwe vlaggenschip van Samsung is uiteraard het gebogen scherm met zijn vele extra opties. Ook de camera en de snelle hardware scoren bovengemiddeld in vergelijking met andere smartphones. De Galaxy S7 Edge heeft een amoled-scherm van 5.5 inch. Dit scherm heeft een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De smartphone draait bovendien op de meest nieuwe Android-versie van TouchWiz en maakt gebruik van een Exynos 8890-chipset. De telefoon heeft overigens een geheugen van 4GB RAM.

Verbeteringen

Samsung laat met de ontwikkeling van de Samsung Galaxy S7 Edge zien dat het luistert naar haar gebruikers. Zo steekt de cameralens aan de achterkant van het toestel minder ver uit. Ook is een oude functie bij deze nieuwe telefoon terug van weggeweest. De opslagruimte is namelijk opnieuw uitbreidbaar. De grootste verbetering is echter de metalen behuizing. Hierdoor is de telefoon bestand tegen zowel water als stof en dat zorgt uiteraard voor een veel langere levensduur en een beter uitziende smartphone!