Opladen iPhone 5 kost ‘maar’ 41 cent per jaar

Het opladen van een iPhone 5 kost maar 41 dollarcent per jaar. Dat heeft Opower uitgerekend. Dat is maar 3 cent meer dan de Iphone 4 S terwijl van de iPhone 5 zowel de batterijduur als de prestaties van het toestel zijn verbeterd.

Ter vergelijking: het opladen van een Samsung Galaxy SIII kost 53 dollarcent per jaar en een Plasma TV van 42 inch 41 dollar (zie foto onderaan).

Snel uitverkocht
De nieuwe iPhone is afgelopen vrijdag in Nederland in de verkoop gegaan. Het NieuweMediaBlog berichtte eerder al dat De iPhone 5 in de voorverkoop in een uur was uitverkocht. Bij de iPhone 4 en 4S was dat 20 en 22 uur.

Het is onduidelijk waarom Apple zo snel door de voorraad heen was. Het kan zijn omdat Sharp, een van de schermenleveranciers van de iPhone 5, de toegezegde leveringsdatum van de touch screens niet heeft gehaald. Daardoor zouden er in plaats van de geplande 25 miljoen toestellen maar 5 miljoen stuks van de lopende band rollen.

In-cell
De aanzienlijk lagere productiecapaciteit zou worden veroorzaakt door het gebruik van zogeheten in-cell touch layer technologie waarop Apple inmiddels het patent heeft. Hierbij worden twee van de drie lagen van het touchscreen samengevoegd. De iPhone 5 wordt daardoor niet meer dan 7,6 millimeter dik. De LG Optimus zou al zo’n scherm hebben.

Door het gebruik van de technologie stijgt het uitvalspercentage waardoor maar de helft van de displays voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van Apple en kan worden gebruikt.

Groter scherm
Het nieuwe vlaggenschip van Apple is iets langer dan de iPhone 4S. Ook is het scherm groter, zo’n 4 inch waardoor er meer rijen apps op kunnen.

Apple heeft er met het formaat van de nieuwe iPhone rekening mee gehouden dat het toestel in je hand past en met één hand kan worden bediend. Met andere smartphones, zoals de Samsung Galaxy S III gaat dat soms moeilijk.

Het toestel is ‘maar’ 7,6 millimeter dik en daarmee zo’n 20 procent dunner, berichtte het TechnologieBlog eerder al. Daardoor weegt het toestel ‘maar’ 112 gram.

De iPhone 5 draait op een A6-chip die twee keer kleiner is met twee keer snellere grafische prestaties.

Ondersteuning 4G
De nieuwe Iphone ondersteunt 4G-internet op basis van LTE-netwerken. Dat is veel sneller dan 3G dat nu wordt gebruikt. 4G is niet voor de zomer volgend jaar voor het grote publiek beschikbaar.

KPN en Vodafone testen in Nederland al 4G-netwerken die op de 2,6 GHz-band werken. Die frequentie wordt niet door de iPhone 5 ondersteund. De iPhone werkt ook met 2,4GHz en 5GHz WiFi op 802.11n.

 

 

 

Lees ook:Lancering iPhone 5: A6-chip, 4G en in-cell technologie
Lees ook:Samsung werkt aan Galaxy S IV
Lees ook:Apple patenteert in-cell technologie voor dunnere iPhone 5
Lees ook:Scherm iPhone 5 wordt dunner (video)
Lees ook:iPhone 5 vs Samsung Galaxy III (filmpje)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.