iPhone en iPad worden interactief

Apple heeft plannen om de iPhone interactief te maken. Dat valt af te leiden uit een patent dat het bedrijf heeft aangevraagd voor een smartphone met twee touchscreens.

Het tweede touchscreen bestaat niet uit een groot display zoals nu het geval is, maar uit meerdere kleine schermpjes aan de zijkant van de iPhone.

Daardoor wordt het mogelijk om bepaalde toepassingen te bedienen vanaf het hoofdscherm en van een zijscherm. Dat zou het gebruiksgemak aanzienlijk verbeteren, niet alleen van de iPhone, maar ook van de iPad.

Zoals altijd houdt Apple de kaarten tegen de borst. Als er al plannen zouden zijn voor een tweede touchscreen, dan wil dat zeker niet zeggen dat iPhones hiermee in de toekomst uitgerust worden.

iPhone5

De lancering an de iPhone5 staat voor dit jaar gepland, al hult Apple zich in stilzwijgen wanneer dat zou moeten gaan gebeuren.  Brian White, analist bij Ticonderoga, houdt het op medio juni of juli. Jim Dalrymple van het toonaagevende The Loop denkt dat dat niet eerder dan het najaar zal zijn.

Beeld: Patently Apple

Bent u een gadget freak?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Giga touchscreen creëert super virtual reality (video)
Lees ook:Maak makkelijk een zwitsers zakmes van je iPhone (video)
Lees ook:Ja hoor, er staat al iemand in de rij voor een iPhone 6
Lees ook:Apple haalt Nokia rechts in | 2011 wordt beste jaar tot nu toe Verwachte Chinese deal jaagt verkoop iPhone door het dak
Lees ook:Industriële robot op afstand met iPhone besturen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.