Waar opletten bij kiezen Sim only abonnement

09 simonlyabonnementenSteeds meer mensen kiezen tegenwoordig om hun mobiele telefoonabonnement niet te verlengen en te kiezen voor een sim only. Je kunt met een sim only abonnement dan ook tientjes per maand besparen, zeker als je telefoon nog prima werkt is een sim only een perfect middel om de maandelijkse kosten naar beneden te krijgen. Hier volgen een paar tips om een goede keuze tussen sim only aanbieders te maken.

Simlockvrij toestel

Wellicht voor de hand liggend, maar zeker niet onbelangrijk. Controleer eerst of je huidige toestel simlockvrij is anders past je nieuwe simkaart niet in het toestel. Je kunt een telefoon laten “unlocken”, maar daarvoor moet je wel betalen.

Belminuten en smsbundels

Bij het afsluiten van een sim only abonnement kun je vaak zelf een combinatie maken tussen het aantal minuten en sms berichten. Neem altijd iets meer dan je gemiddeld verbruikt, vaak kost 100 minuten extra maar een euro meer, dus daar hoef je het niet voor te laten. Buiten de bundel bellen en sms-en kost altijd meer dan dat.

Looptijd

Weet je zeker dat je goed zit met je keuze, ga dan voor een tweejarig abonnement, dit is goedkoper. Weet je niet zeker of je de goede keuze hebt gemaakt kies dan een sim only voor een jaar of zelfs maandelijks opzegbaar, zo kun je snel wisselen van abonnement als blijkt dat je toch te veel of te weinig minuten hebt genomen.

Nummerbehoud

Niet geheel onbelangrijk: neem je huidige nummer mee. Vaak kun je dit bij het afsluiten van het abonnement aangeven en de nieuwe provider zal dit vaak kosteloos regelen.