Categorie: "Japan"

Pleidooi Prins van Oranje voor meer duurzame energie: kabinet houdt vast aan tweede kerncentrale

De effecten van de tsunami hebben ons op niet mis te verstane wijze duidelijk gemaakt welke betekenis een veilige en duurzame energieproductie heeft. Dit zei Prins Willem-Alexander van de week in Dresden tijdens een Duits-Nederlandse seminar over ‘Innovaties in de Energiesector’.

Situatie Japan stuwt onderdelenvraag

De effecten van een dual source-beleid in de elektronicaketen beginnen merkbaar te worden twee weken nadat het Noord-Oosten van Japan is getroffen door de aardbeving en de daarop volgende Tsunami. Wereldwijd melden elektronicadistributeurs een forse toename van bestellingen. Klanten ‘dekken’ zich daarmee in tegen de effecten van de ramp, al zijn die nog niet overal duidelijk.

Oplossing voor tekorten door aardbeving Japan

Met een omzet groei van bijna 150 procent is de markt voor machines die chips produceren weer terug op het niveau van voor de crisis. In 2010 ging er voor 39,5 miljard dollar aan halfgeleidermachines over de toonbank. Dat is 148 procent meer dan in 2009. Koplopers zijn China en Zuid-Korea met een groei van bijna 300 procent en ruim 200 procent.