Risico Japanse spinazie minder groot dan CT-scan (video)

De situatie met de kerncentrales in Japan heeft de discussie over kernenergie weer in alle hevigheid doen oplaaien. Voorstanders vinden dat met name de milieubeweging goed garen spint bij de kernramp en stellen dat de nadelen van nucleaire energie schromelijk wordt overdreven.

Het zou veel minder kwaad kunnen dan bijvoorbeeld Greenpeace steeds beweert. Zelfs na een jaar lang met straling besmette spinazie eten die in de buurt van Japanse Fukushima is geteeld, krijgt iemand de helft radioactiviteit  van een CT-scan binnen, vertelde wetenschapsjournalist Simon Roozendaal gisteren in Pauw & Witteman.

Vandaag worden Tweede Kamerleden over kernenergie bijgepraat door experts van onder meer de Kernfysische Dienst (KFD) en de veiligheidschefs van de kerncentrale in Borssele en de kernreactor in Petten.

GroenLinks had daarom gevraagd. Het voorstel van de partij voor een referendum over kernenergie is door een meerderheid in de Tweede Kamer afgewezen. Regeringspartijen VVD en CDA en gedoogpartner PVV zijn tegen.


Als je het voor het zeggen zou hebben, wat zou jij dan (deels) schrappen

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:RWE stopt investeringen in kernenergie
Lees ook:Robots verminderen straling kerncentrale Japan (video)
Lees ook:JSF ‘koopje’
Lees ook:Brussel praat vandaag over Japanse kerncentrales (video)
Lees ook:Delta en RWE eens over belang in 2e kerncentrale Borssele

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.