Het is waar: iPad2 niet zo snel als Apple beweert (video)

Wat wij van de redactie van het TechnologieBlog al lang wisten, is nu door de Consumentenbond bevestigd. De iPad2 is niet zo snel als Apple beweert.

Uit tests die de Consumentenbond met het programma GeekBench heeft gedaan, blijkt dat de iPad 2 1,66x sneller is dan z’n voorganger.

Hierbij werd gekeken naar zowel de kracht van de processor als die van de grafische bewerkingen. De snelheidwinst zit ‘m niet alleen in de nieuwe dual-core processor, maar ook in het nieuwe iOS 4.3. De eerste generatie iPad kwam met iOS 4.2 uit op 450 punten in GeekBench, de iPad2 scoorde met iOS 4.3 747 punten. Deze puntentelling resulteerde in de conclusie van de Consumentenbond dat de iPad2 1,66 keer is dan de eerste generatie Apple-tablet.

Er is niet onderzocht hoe snel de eerste iPad met iOS 4.3 zou zijn.


Bent u een gadget freak?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Is de iPad2 wel zo snel als Apple claimt? (video)
Lees ook:iPad 5 wordt net zo dik als iPad mini
Lees ook:Eerste defecten iPad2 (video)
Lees ook:Nokia komt met eigen tablet
Lees ook:Situatie Japan vertraagt levering iPad2 verder

5 reacties op “Het is waar: iPad2 niet zo snel als Apple beweert (video)

 1. Danny

  Volgens mij heeft de consumentenbond ook gezegd dat ‘Snelheid ook de ervaring van soepelheid tijdens het navigeren, opnemen van filmpjes, door foto’s heen bladeren, et cetera is. De iPad 2 voelt in alle opzichten soepeler aan’,

    /  
 2. Danny

  Ik herhaal eventjes 1 zin uit bovengenoemd artikel : “Desalniettemin scoort de iPad2 daarmee beter dan de meeste concurrerende tablets”. En wat maakt het nou uit. 2x of 1,66x sneller. Hij is sowieso sneller dan zijn voorganger, en sneller dan de meeste tablets van de concurrenten.

    /  
 3. Marguerite Tachet

  De zin met desalniettemin heeft betrekking op de vergelijking met andere tablets, het artikel en de test van CNET gaat over de vergelijking tussen de iPad2 en z’n voorganger. Over de vergelijking met andere tablets volgt nog een uitvoerig artikel.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.