Toyota en Sony sluiten fabrieken na aardbeving in Japan

Sony heeft de productie stilgelegd na de enorme aardbeving van  8,9 op de schaal van Richter die het Noord-Oosten van Japan heeft getroffen. De kracht die daarmee gepaard ging beschadigde de productiefaciliteiten en zorgde voor stroomuitval. Dit meldt Bloomberg.

Woordvoerder Yasuhiro Okada liet weten dat de schade aan de fabriek, waar onder meer blu-ray-schijfjes en batterijen worden gemaakt, in kaart wordt gebracht. Het elektronicabedrijf heeft zes vestigingen geëvacueerd, zei Okada.

Toyota heeft drie productielocaties tijdelijk gesloten. ‘s Werelds grootste autofabrikant heeft recent een nieuwe vestiging geopend in Miyagi met een capaciteit van 120.000 auto’s per jaar waar de Yaris wordt gemaakt. Honda heeft inmiddels twee vestigingen gesloten en Nissan vier, daarbij is ook de fabriek waar automotoren worden gemaakt in Kanagawa and Fukushima. Fuji Heavy Industries, producent van Subaru, sloot vijf fabrieken.

Op YouTube en Twitter verschijnen steeds meer berichten en beelden over de zware aardbeving en de tsunami in Japan. Meer info op het blog van collega Gert Meijboom waar ook een filmpje te zien is.

Lees ook:Chipsprijzen stijgen na aardbeving Japan
Lees ook:Japanse productie Sony op schema
Lees ook:Japan nationaliseert kerncentrale Fukushima
Lees ook:Maxima opent state of the art vullijn
Lees ook:Japanse regering vindt herstart 2 kernreactoren veilig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.